Ook zoon Nilis weg bij PSV

mathieu goedefroy
| 20 reacties
Ook zoon Nilis weg bij PSV
Foto: © SC

De zoon van Luc Nilis, Arne Nilis, heeft vandaag aangekondigd dat hij zijn contract bij PSV met onmiddelijke ingang verbreekt. De beloftevolle speler werd in 2008 door PSV weggeplukt uit de jeugd van Racing Genk en is nu transfervrij.

"Na een onderlinge overeenkomst met PSV, heb ik besloten m'n contract met onmiddelijke ingang te ontbinden", schreef Nilis junior op zijn Facebookprofiel. Vanmorgen had Arne Nilis de geruchten al aangewakkerd door als status te posten dat hij vandaag "misschien wel voor de laatste keer richting Eindhoven trok". 

Volgens Nilis was de beslissing noodzakelijk na "alle persoonlijke en familiale problemen van de afgelopen maanden". 

Arne Nilis speelde tot 2008 bij de beloften van RC Genk, en gooide daar hoge ogen. Hij werd meermaals vergeleken met zijn vader, en dat wekte interesse op van verschillende topclubs. Hij koos uiteindelijk voor een overgang naar het Nederlandse PSV Eindhoven, waar zijn vader bij de dienst scouting werkzaam was. Vorige maand stapte Nilis senior op bij de Nederlanders om assistent-trainer te worden bij de Turkse eersteklasser Kasimpasa. PSV zal het nu dus zonder vader en zoon moeten rooien.

De integrale mededeling van Arne Nilis op Facebook:

"** OFFICIEEL ** Na een onderlinge overeenkomst met PSV, heb ik besloten m'n contract met onmiddellijke ingang te ontbinden. Dit na alle persoonlijke en familiale problemen van de afgelopen maanden. Voor de rest van het seizoen ben ik een vrije speler en kan ik terecht bij eender welke club om een stage af te leggen en vervolgens gecontracteerd te worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties