Koploper PSV onderuit in slotseconden

Ruben Philippe
| 2 reacties

PSV heeft in eigen stadion een slechte zaak gedaan. De thuisploeg verloor met 0-1 van ADO Den Haag na een doelpunt in de slotseconden. Achtervolger FC Twente kan de leidersplaats nu overnemen.

PSV kreeg in de eerste helft meermaals de kansen om op voorsprong te klimmen. Onder meer Toivonen en Dzsudzsák misten het kader. De grootste misser kwam echter op naam van Engelaar. De aanvoerder moest de bal in een leeg doel binnen leggen, maar trapte toch nog naast.

Na de rust was het spel een stuk minder van PSV. De Eindhovenaren gingen tot in de slotfase op zoek naar de verlossende treffer. ADO counterde echter heel scherp, met het enige doelpunt tot gevolg. Verhoek (foto) kroonde zich tot matchwinnaar nadat hij de bal vanuit een scherpe hoek binnen legde.

Excelsior stunt

Net als PSV kon ook AZ niet winnen vanavond. De ploeg uit Alkmaar ging met 2-1 onderuit op het veld van Excelsior. De bezoekers kwamen nochtans vroeg op voorsprong na een doelpunt van Sigthórsson. In de tweede helft beging Marcellis dom handspel binnen de zestien, wat uiteindelijk resulteerde in een strafschop. Vincken zette deze beheerst om.

Tien minuten voor tijd was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Ditmaal was het Clasie die met zijn treffer de eindstand vastlegde.

Vleminckx scoort niet

NEC kwam niet verder dan een 0-0-gelijkspel bij Heerenveen. Vleminckx kwam, ondanks enkele goede kansen niet tot scoren.

VVV-Venlo won dan weer met 3-0 van een matig NAC. Musa, Chula en Ahahaoui leidden de thuisploeg met hun doelpunten naar een duidelijk zege.