Lukaku: "Getoond dat ik in vorm ben"

Steurbaut Kersten
| 28 reacties
Lukaku: "Getoond dat ik in vorm ben"
Foto: © SC

Romelu Lukaku slaagde er tegen Finland niet in om te scoren, maar de tienerspits van Anderlecht speelde wel een sterke wedstrijd en leverde de assist voor het doelpunt van Axel Witsel.

“Het is een goed teken dat ik vandaag enkele kansen heb afgedwongen”, zegt Lukaku, die zaterdag tegen Sint-Truiden een mindere prestatie afleverde. “In de eerste helft had ik echter misschien wel moeten scoren. Ik kon gewoon rechtdoor trappen, maar ik reageerde te overhaast.”

Voor Lukaku is zijn prestatie een revanche op de kritiek die hij de voorbije dagen kreeg. “Ik heb getoond dat ik nog wel in vorm ben. Het is spijtig van die wedstrijd van zaterdag, maar dat is nu allemaal vergeten. Ik probeer heel snel bij te leren en bereid me altijd voor op de volgende wedstrijd. Ik heb vandaag gewoon mijn partij gespeeld.”

Volgende week ontmoet Lukaku met Anderlecht Ajax in de Europa League. Bij de Rode Duivels liep hij Jan Vertonghen al eens tegen het lijf. “Er is eerst nog Cercle, maar ik kijk er al naar uit. Ik beleefde er vorig jaar mijn mooiste moment uit mijn carrière. Ik heb ook al een paar keer gesproken met Jan. Op training kon hij me tegenhouden, maar daarvoor moest hij toch aan mijn schouder trekken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties