De Boer: "Belgische clubs zijn altijd defensief sterk"

De Boer: "Belgische clubs zijn altijd defensief sterk"
Foto: © SC

Ajax-trainer Frank de Boer is een fan van Mbark Boussoufa. Het Nieuwsblad belde de veldheer van de komende tegenstander van Anderlecht in de Europa League op en vroeg hem naar zijn kwaliteiten.

"Ik vind Mbark Boussoufa een fantastische voetballer", aldus De Boer. "Als jeugdspeler bij Ajax heb ik hem niet gekend omdat ik toen zelf al in het buitenland speelde, maar Mbark heeft via een omweg een mooie carrière gemaakt. Natuurlijk kan Ajax het betreuren dat hij niet bij ons is doorgebroken, maar met zo'n uitgebreide jeugdopleiding zal het nog gebeuren dat jongens Ajax vroegtijdig zullen moeten verlaten en dan elders doorbreken."

Ook De Boer is het niet ontgaan dat Anderlecht reeds achteraan staat als een huis. "Dat Anderlecht al acht competitiewedstrijden geen tegendoelpunt slikte, zegt iets over de organisatie van de ploeg. Mijn spitsen zullen donderdag dus nog scherper moeten zijn en heel zorgvuldig met de kansen moeten omspringen. Mijn aanvallers zijn het ook gewoon om in de Nederlandse Eredivisie iets meer ruimte te krijgen, maar ik weet uit mijn tijd nog dat Belgische clubs defensief sterk zijn.'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties