D'Onofrio overweegt vertrek op Sclessin

Steurbaut Kersten
| 28 reacties
D'Onofrio overweegt vertrek op Sclessin
Foto: © SC

Luciano D’Onofrio denkt na over zijn toekomst bij Standard. “De club heeft mij niet nodig om voort te bestaan”, vindt de sterke man van de Luikenaars.

Na dertien jaar overweegt D’Onofrio om een stap opzij te zetten. “De afgelopen 13 jaar hebben bijzonder veel energie gekost. Ik voel een zekere vorm van verzadiging”, zegt D’Onofrio in de kranten.”In mei hak ik de knoop door.”

D’Onofrio wil nog wel aandeelhouder blijven en in de raad van bestuur zetelen. “Standard bestaat weldra 113 jaar. Gedurende een eeuw was ik er niet. Ik heb me met passie ingezet, maar ik ben Standard niet. Mijn beslissing zal ook niet beïnvloed worden door resultaten.”

Of zijn broer Dominique dan trainer blijft, valt af te wachten. “De evaluatie zal eind dit seizoen gebeuren en ik weet niet of de beslissing dan nog bij mij zal liggen. Er is nog geen opvolger.”

D’Onofrio komt ook nog eens terug op de play-offs. “Ze leveren sportief noch financieel een voordeel op. Play-offs verplichten je twee, drie spelers te kopen. Dat kost je op jaarbasis een miljoen, het transferbedrag niet inbegrepen. De inkomsten wegen dus niet op tegen de investeringen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties