Jacobs: "Voortekens zijn goed, het sneeuwt"

Jacobs: "Voortekens zijn goed, het sneeuwt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ariël Jacobs zweeft tussen hoop en realisme. Aan de ene kant droomt de coach van Anderlecht van een enorme stunt morgen in de ArenA, maar aan de andere kant dwingt het realisme hem om toe te geven dat het 'Mission Impossible' wordt.

De kans dat Anderlecht zich morgen nog plaatst ten koste van Ajax is bijzonder klein, een strohalm zeg maar. Toch wil Jacobs zich daaraan vastklampen. "Ik wil dat iedereen zich gedraagt als sportman. Je moet nog niet naar het geheel van de twee wedstrijden kijken, maar naar die ene van morgen. Het is en blijft voetbal en dat is geen logisch gegeven."

Daarnaast is er nog iets dat de coach hoopvol stemt, al was het wel als grapje bedoeld: "De voortekenen zijn fantastisch: het sneeuwt!", verwijst de coach naar vorig seizoen toen het ook sneeuwde en Anderlecht met 1-3 ging winnen in Amsterdam. Ook woensdagnamiddag vielen er enkele vlokken uit de lucht.

Tot zover de hoop, daarna kwam het realisme. "We zitten natuurlijk niet in een makkelijke positie. We moeten proberen het maximum eruit te halen, maar de cijfers zijn wat ze zijn."

Vorig seizoen toch een strohalm

Terwijl hij dat voor de heenmatch niet wou doen, grijpt Jacobs nu toch terug naar de wedstrijden van vorig seizoen. "Toen heb ik in de thuismatch tegen Ajax veel respect getoond voor de tegenstander, misschien wel iets te veel. Ajas domineerde, maar bij wonder konden we één van onze twee kansen omzetten. In de terugmatch had het op een gegeven moment 0-4 kunnen zijn toen Mazuch bij een hoekschop onbegrijpelijk miste. Zo zie je maar", leek het alsof Jacobs zich moed probeerde in te praten.

"Vorige week zijn we met open vizier aan de wedstrijd begonnen en konden meer kansen afdwingen als vorig seizoen, maar toch stond er op einde 0-3 op het bord. Maar het zijn kleine zaken die ik op dit moment mijn spelers moet voorhouden."

Het zou de eerste keer zijn in de EL dat een ploeg een 0-3 rechtzet op het veld van de tegenstander. "Penalties? Natuurlijk teken ik daarvoor, maar ja, we hebben het Hollandse probleem blijkbaar overgenomen. Hopelijk vliegen ze er dan wel in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties