Roeselare stelt psycholoog aan voor jeugdspelers

Michiel Derwael
| 1 reacties
Roeselare stelt psycholoog aan voor jeugdspelers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De jeugdspelers van tweedeklasser KSV Roeselare krijgen begeleiding van een sportpsycholoog. Veel jonge spelers kunnen door de hoge druk en concurrentie last krijgen van faalangst.

Jonge voetballers moeten rekening houden met veel zaken. Ze moeten naar school gaan, vier keer per week trainen en de concurrentie aangaan met ploeggenoten. Daarnaast krijgt een tiener ook nog te maken met ups en downs. Op dat moment kan faalangst de kop opsteken.

KSV Roeselare wil deze problemen aanpakken met een psycholoog. De elite-spelers kunnen er terecht met persoonlijke problemen of met conflicten in de kleedkamer. Niet alleen de spelers hebben hier baat bij, maar ook de club zelf.

"We besloten een psycholoog in te schakelen toen we merkten dat een jeugdspeler hulp nodig had", verklaart hoofdarts van de medische staf Wouter Dierynck in Het Nieuwsblad. "Na deze ervaring leek het ons nuttig om een psycholoog, in ons geval Paul Verhaeghe, voor de hele jeugdploeg in te schakelen. Nu blijken inderdaad geïsoleerde gevallen van faalangst naar boven te komen."

De bedoeling is dat de jonge spelers mentaal weerbaarder worden en controle krijgen over hun emoties als ze op het veld staan. De trainers krijgen ook een opleiding om met dergelijke situaties om te gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties