Leekens bekijkt Dembélé en praat met Kompany

Jelle Vereecke
| 5 reacties
Leekens bekijkt Dembélé en praat met Kompany
Foto: © SC

Bondscoach Georges Leekens ging zondag kijken naar de wedstrijd tussen Manchester City en Fulham.

Georges Leekens zit in volle voorbereiding op de cruciale interlands van de Rode Duivels, uit tegen Oostenrijk (25 maart) en thuis tegen Azerbeidzjan (29 maart). "Dembélé heb ik in actie gezien en met Kompany heb ik kunnen praten", zegt de bondscoach in Het Nieuwsblad.

"Hij heeft een klein letsel aan zijn schuine buikspieren door overbelasting", aldus Leekens over de verdediger van Manchester City. "De FA Cup-match van woensdag laat hij schieten, maar zaterdag wil hij weer meedoen. Ook de dubbele interland staat hoog op zijn agenda, heb ik begrepen. We hebben het in elk geval uitgebreid gehad over de Rode Duivels.""

Moussa Dembélé speelde de volle negentig minuten voor Fulham. "Beetje aarzelende eerste helft van Moussa", zegt Leekens. "Maar in de tweede periode nam hij meer initiatief. Nog een paar weken ritme opdoen en deze Dembélé kan ik goed gebruiken."

Over Nicolas Lombaerts is Georges Leekens minder optimistisch. "Het wordt moeilijk voor Nicolas. Hij komt net uit de winterstop en raakt dan ook nog eens geblesseerd." De verdediger van Zenit onderging vorige week een meniscusoperatie en hoopt zelf net op tijd fit te geraken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties