Lommel en Leuven vinden nieuwe degradatieregeling "een drama"

Jarryd Naegels
| 20 reacties
Lommel en Leuven vinden nieuwe degradatieregeling "een drama"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lommel United en OH Leuven zijn momenteel de twee beste teams uit de tweede klasse. De kans is dan ook groot dat minstens één van beide ploegen zal promoveren. "Met de nieuwe degradatieregeling wordt het wel heel moeilijk om ons daar te handhaven."

Lommel staat in de stand zes punten voor op Leuven. De derde in de stand, Bergen, telt al dertien eenheden minder. Het lijkt dus zeker dat de titel naar Lommel of Leuven gaat. Voetbalkrant ging bij beide clubs eens polsen hoe zij de nieuwe degradatieregel ervaren.

Sportief verantwoordelijke bij OHL Eddy Vandezande, vindt de nieuwe regel "absurd". Lommel-coach Franky Van der Elst gaat meteen akkoord. "Deze regel is echt niet goed. Ik ken niemand die tevreden is met dit systeem", zegt hij.

Test afwachten
"Dit is een absolute klap voor alle tweedeklassers", verzekert de ex-speler van Club Brugge. "We zullen de promotie niet laten liggen, maar het zal bijzonder moeilijk worden om je als promovendus in eerste klasse te handhaven. Eigenlijk moet je al top-12 gaan spelen. Het is bijna zoals de Mount Everest beklimmen"

"Als je rond de tiende plaats zal moeten eidigen om je te redden, dan creëer je een gesloten competitie", vreest Vandezande dan weer. "Maar we zullen de eerste test moeten afwachten."

Gezond verstand
"Ik hoop dat ze het gezond verstand gaan laten zegevieren", zo gaat de bestuursman van OHL voort. "Maar ook anders blijft het onze ambitie om te promoveren." Van der Elst kan zich vinden in die stelling. "Lommel wil ook zeer graag naar eerste klasse gaan en zich handhaven, daar verandert het nieuwe degradatiesysteem niets aan."

"Als je in de eerste klasse terechtkomt, dan zal je als club wel met geld over de brug moeten komen om je te redden. Maar niet elke tweedeklasser kan dat", weet Van der Elst. "De kans dat je meteen weer degradeert, is groot. De nieuwe regel is dan ook een groot drama."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties