Bossut: "Taravel bracht mij uit evenwicht"

Nico Wieme
| 11 reacties
Bossut: "Taravel bracht mij uit evenwicht"
Foto: © SC

Sammy Bossut mocht het uitleggen na afloop van Lokeren tegen Zulte Waregem. De bezoekende doelman mocht de tweede Lokerse treffer op zijn conto schrijven, al ging hij daar zelf niet mee akkoord. "Jullie zullen het wel beter gezien hebben", zei hij cynisch.

Het liet zich raden dat Sammy Bossut een drukgesolliciteerde speler was. De doelman van Zulte Waregem wierp na nog tien minuten en bij een 1-0-achterstand de bal zomaar in de voeten van Benjamin De Ceulaer die het geschenk dankbaar in ontvangst nam. "Oordelen jullie zelf maar, jullie hebben het toch beter gezien dan ik. Op het moment dat ik mijn linker steunbeen zette, bracht Jérémy Taravel mij uit evenwicht. Wat daarna gebeurde, was niet mijn schuld."

Bossut zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Ook in Charleroi blunderde hij. "Dat spookt niet meer door mijn hoofd. Ik kijk altijd vooruit. Iedere keeper maakt fouten. Bij sommigen worden de fouten echter uitvergroot. Ik speelde tegen Lokeren mijn 109de match in eerste klasse. Ik heb in totaal misschien vier flaters gemaakt en toch springen jullie daarop."

Zwakke leiding

De geplaagde goalie richtte nadien zijn vizier op de wedstrijdleiding. "De ref floot niet bij die fase en ook zijn assistent, die toch goed geplaatst stond, nam zijn verantwoordelijkheid niet. De scheidsrechter heeft veel foute beslissingen genomen. Met zes gele en één rode kaart is Zulte Waregem toch wel zwaar bestraft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties