Courtois: "Wel 20 aanstekers naar mijn hoofd gekregen"

Courtois: "Wel 20 aanstekers naar mijn hoofd gekregen"
Foto: © SC

Thibaut Courtois moest in de laatste minuut nog een tegendoelpunt incasseren op het veld van Anderlecht. "Twee punten die we nooit hadden mogen verliezen", aldus de doelman van Genk.

"We hebben hier goed voetbal gebracht, zeker de eerste helft. Buiten eentje voor Lukaku hebben ze toen geen enkele kans gehad", analyseerde Courtois. "We hebben sterk verdedigd vandaag en eigenlijk weinig weggegeven. Spijtig dat die bal in de laatste minuut nog goed valt. Ik had de indruk dat sommigen al dachten dat het gedaan was."

Juhasz staat bekend om zijn gerichte kopballen. Toch verdedigde Genk nogal slap op de Hongaar. "De trainers hebben beslist om in zone te blijven verdedigen, zelfs als Juhasz mee kwam oprukken. Dat is een keuze die gemaakt wordt."

Courtois had het in de tweede helft ook niet makkelijk toen hij aan de kant van de Anderlechtspionkop stond. "Ik heb wel 20 aanstekers naar mijn hoofd gekregen. Zouden ze ook zo gereageerd hebben indien Anderlecht had voorgestaan en Proto wat tijd rok? Ik vond van mezelf dat ik zelfs niet overdreef. En die bommetjes? Ja, daar schrik je wel even van."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties