Rapide Lebbeke stuurt Melsele puntenloos huiswaarts

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke stuurt Melsele puntenloos huiswaarts
Foto: © SC

Nadat Melsele een open kans liet liggen nam Lebbeke de touwtjes in handen en de bezoekers moesten passen. Met collectief goed voetbal werd het “zwarte beest” naar de vergeethoek gespeeld.

Melsele kwam het snelste uit de startblokken en toen Davy Van Den Nieuwenbriel een voorzet op het hoofd schilderde van de vrijgelaten Philippe Geeraerts leek de openingstreffer een feit. De bezoekende aanvaller kopte echter naast en dat brak zuur op (8’). Rapide reageerde onmiddellijk via Bram De Roover die een voorzet van Kevin Scheerlinckx nipt over devieerde. Lieven Somers was attent op een plaatsbal van Lendert Putteman. Toen Putteman de flank afdweilde centerde hij de bal perfect op de slof van Michael Mannaerts en het thuispubliek mocht juichen (12’). Een loeier van De Roover verdween via een verdedigende voet rakelings naast (15’). Kort na het half uur kreeg Somers een schot van Putteman slechts in twee tijden onder controle.

Ook na de pauze bleef de thuisploeg het commando voeren. Somers had een knappe reflex in huis bij een schot in de draai van De Roover (46’). Na een stroomuitval aan het uur mochten de spelers een kwartiertje rusten. Melsele begon het felst na de onderbreking en Amine Belfassi ging alleen af op doel. Kevin Kesteleyn gooide zich perfect in de baan en weg was de kans (63’). Toen de bezoekende verdediging aarzelde stuurde de klaarkijkende Putteman de bal door het midden naar Michael Mannaerts en de match was gespeeld (67’). Melsele schoot toch nog wakker maar Van Den Nieuwenbriel kopte een voorzet van Belfassi op de buitenkant van de paal (76’). Bram De Roover hield zijn ex-ploeg onder druk en Somers moest een vrije trap van onder de lat halen (85’). Kort voor affluiten vlamde De Roover het leder op de binnenkant van de paal maar de stand wijzigde niet meer.

Volgende zaterdag is Rapide Lebbeke gastheer voor Kemzeke. Svelta Melsele trekt zondag naar Merelbeke.

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, K. Scheerlinckx (88’ Verhaegen), De Visscher, Heyrman, J. Scheerlinckx, Putteman, D. Van Driessche, Wauters, Mannaerts (82’ De Smedt), De Roover (88’ Ogab), Van den Abbeele.

Svelta Melsele: Somers, Bral (80’ De Keersmaeker), F. Vermeulen, D. Vermeulen, De Jonghe, Kersschot, Van Den Nieuwenbriel (82’ Weyn), Belfassi, Van Haecht, Geeraerts, Brokken.

Doelpunten:12’ en 67’ Mannaerts 1-0 en 2-0

Kaarten: geel: Bral, Mannaerts, K. Scheerlinckx, Wauters, Van den Abbeele

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties