Vermaelen: "Ik wil de Champions-League finale spelen"

Jarryd Naegels
| 10 reacties
Vermaelen: "Ik wil de Champions-League finale spelen"
Foto: © SC

Thomas Vermaelen kon zijn sterk debuutjaar voorlopig nog niet bevestigen. De verdediger van Arsenal is al sinds september out met een hardnekkige achilleespeesblessure. "Het is een moeilijke tijd nu."

De interland tegen Turkije begin september is voorlopig het laatste duel dat Vermaelen heeft afgewerkt. De Antwerpenaar moet sindsdien lijdzaam toezien hoe Arsenal ondertussen virtueel co-leider is geworden in de Premier League. Vanavond verdedigen de Gunners een 2-1-voorsprong in Barcelona in de achtste finales van de Champions League. "Ik hoop uiteraard dat we doorgaan. Ik droom van de finale van de Champions League."

Forfait tegen Oostenrijk
Vorig werd het nog 4-1 in Camp Nou. "We mogen niet terug denken aan vorig jaar", zegt hij vastberaden in Het Nieuwsblad. "Deze wedstrijd is anders. Dit jaar wonnen we de thuiswedstrijd en nu beschikken we bijna over de volledige kern. Maar het blijft zeker een moeilijke partij."

Arsenal zal het wel zonder Vermaelen moeten doen tegen de Catalanen. "Ik zal de wedstrijd thuis volgen op televisie. In maart ben ik zeker nog niet terug. Na mijn operatie in Zweden heb ik geen last meer aan de achillespees. Er zijn wel nog ongemakken na die operatie. Het duel tegen Oostenrijk moet ik zeker aan mij laten voorbij gaan."

Veel steun
Onlangs werd de rentree van de verdediger alweer uitgesteld. "Vlak na mijn blessure ben ik zes keer hervallen. Dat was moeilijk om te accepteren." Ondertussen is Vermaelen al een zestal maanden out. "Het is frustrerend om niet te kunnen meespelen. Ik was nooit eerder zo lang out. Mentaal is het echt lastig soms. Maar ik krijg veel steun op de club. De mensen geven me de nodige tijd om te herstellen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties