Analyse Bijzonder magere oogst voor de bezoekers.

carol Vander Cruyssen
| 3 reacties
Bijzonder magere oogst voor de bezoekers.

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Van de top acht, verloor enkel Sint-Niklaas zijn wedstrijd op Dessel. Leider Aalst moest lang zwoegen tegen staartploeg Cappellen. Onderaan doet Brakel met een tweede opeenvolgende zege een goede zaak en lijkt op weg naar de redding. Enkel Geel-Meerhout kon uit iets rapen.

Geen recordreeks voor Sint-Niklaas

Leider Aalst had in zijn Carnavalsmatch heel wat moeite met staartploeg Cappellen. Het was zwoegen tot in de slotfase. Kort voor het einde scoorde Gallucci de winnende treffer voor de Ajuinen. Eerste achtervolger Hoogstraten had minder moeite met die andere staartploeg, Izegem. Halverwege de eerste helft scoorde Didi. Fockaert maakte zijn 30ste van het seizoen van op de stip en Mathijsen deed er in de slotfase nog eentje bij. Hoogstraten blijft zo stevig in het zadel als eerste achtervolger op Aalst. Dessel won de topper tegen Sint-Niklaas. De Waaslanders zagen zo hun uitstekende reeks wedstrijden zonder nederlaag onderbroken worden. In een aantrekkelijke wedstrijd namen beide ploegen één helft voor hun rekening. Prince scoorde voor de thuisploeg. In de tweede helft drukten de Waaslanders, maar de groenwitten konden rekenen op een uitstekende doelman Bruno. Hannes schonk Dessel Sport de bevrijdende treffer en de drie punten. Dessel zit hiermee een stuk steviger in het zadel en kan zondag de tweede periodetitel binnenhalen, mits winst op Brakel.

Deinze nog steeds goed op dreef

Coxyde staat opnieuw op de vierde plaats en springt over Sint-Niklaas, verliezer van het weekend. Het had nauwelijks problemen met een zwakke Rode Lantaarn uit Wielsbeke. Na zes minuten had de thuisploeg de buit reeds binnen. Glenn Verdonck en Karel Ternier hadden toen al gescoord. Beide spelers deden er in de tweede helft elk nog eentje bij. Voor Karel Ternier is dit al de 15de seizoenstreffer. Een zelfde score zagen we op het veld van Oudenaarde. Een zwierige thuisploeg had voor het half uur de schaapjes al op het droge tegen een toch tegenvallend Temse, de laatste weken nochtans goed op dreef. Jesse Martens opende de score en even later scoorde Thompson Ode met een wereldgoal, voor de ex-eersteklassespeler toch ook al de vijftiende treffer van het seizoen. Gaye en invaller Vivé, die volgend jaar naar buur Ronse trekt, gaven de zege nog wat extra glans. Deinze pakte pas op de tiende speeldag zijn eerste zege en mag sinds dan terugblikken op een merkwaardig parcours, dat hen op de rand van de top vijf bracht. Tegen Bornem pakte het opnieuw de zege. Papa Ngom Meïsa zorgde met twee treffers voor een vijfde overwinning op rij. Komende zondag kan ook Deinze – op bezoek bij Coxyde –de tweede periodetitel pakken. 

Gouden punten voor Olsa Brakel

Ook Geel-Meerhout blijft op koers voor deelname aan de eindronde. Het won na een toch wel tegenvallende wedstrijd op een diefje op het veld van Racing Waregem. Een afgeweken schot van Smeets, iets voorbij het uur, besliste over winst en verlies. Geel-Meerhout heeft drie punten achterstand op de vierde plaats van Coxyde. Racing Waregem zakt steeds verder weg in de stand. Ook Ronse beleefde nog niet veel vreugde in het jaar 2011. Het speelde nochtans een sterke tweede helft op het veld van KM Torhout. Verder dan een strafschopdoelpunt van Frutos kwam het echter niet. Te weinig voor puntenwinst, want in de eerste helft had thuisspeler Klaas Devriendt reeds twee keer gescoord. In de laatste minuut kreeg bezoeker Arena nog een rode kaart na een noodremovertreding, meteen al de dertiende rode kaart dit seizoen voor de Oost-Vlamingen. Onderaan doet Brakel een gouden zaak. Door het verlies van zowel Cappellen, Wielsbeke als Izegem, kon Brakel, mits winst tegen Hamme een gouden zaak doen. Het begon slecht voor Brakel, want Sucaet scoorde reeds in de aanvangsfase. Een wilskrachtig Brakel knokte zich echter terug in de match en kort voor de rust kon Van Gyseghem de bordjes terug in evenwicht brengen. Nog voor het uur was de match beslist met doelpunten van Praet en Knipping. Olsa Brakel staat nu al zes punten voor op Izegem, dat op de barrageplaats staat.

Het was een bijzonder pover weekend voor de uitspelende ploegen. Enkel Geel-Meerhout oogstte buitenshuis. De acht andere matchen eindigden op winst voor de thuisploeg. De thuisploegen scoorden 21doelpunten, hun tegenstanders slechts drie… Ternier, Verdonck, Devriendt en Papa Ngom Meïsa scoorden elk twee keer. Fockaert van Hoogstraten blijft met 30 treffers de absolute topschutter.

Uitslagen 27ste speeldag:

Eendracht Aalst - Cappellen: 1-0

SV Oudenaarde - SV Temse: 4-0

KM Torhout - SK Ronse: 2-1

Dessel Sport - SK Sint-Niklaas: 2-0

SK Deinze - Bornem: 2-0

Hoogstraten - Izegem: 3-0

Coxyde - Wielsbeke: 4-0

Olsa Brakel - Hamme VW: 3-1

KRC Waregem - Geel-Meerhout: 0-1

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties