Kompany en Man City stellen flink teleur in Europa League

Fabian Morren
| 9 reacties

Het wordt voor Manchester City zeer moeilijk om nog de Europa League te winnen. Vincent Kompany & co verloren de heenwedstrijd bij Dinamo Kiev met 2-0.

Dinamo Kiev - Manchester City 2-0

Andrei Shevchenko bracht Kiev halverwege de eerste helft op voorsprong. Man City was eigenlijk al gewaarschuwd, want Kiev maakte in de vorige ronde al gehakt van het Turkse Besiktas.

City begon met veel aanvallende intenties aan de tweede helft, maar liep in het slotkwartier opnieuw tegen de lamp. Gusev bezorgde Kiev een prima uitgangspositie voor de trip naar Engeland.

Benfica - PSG 2-1

PSG nam een droomstart. Al na een kwartier opende Luyindula, op aangeven van Nene, de score. Maxi Pereira stelde echter nog voor de rust orde op zaken.

In een spannende tweede helft zorgde Franco Jara er acht minuten voor tijd nog voor dat Benfica met een kleine voorsprong naar Frankrijk mag voor de return.