Ivens: "Shirt van Vleminckx met winst verkopen"

Steurbaut Kersten
| 5 reacties
Ivens: "Shirt van Vleminckx met winst verkopen"
Foto: © SC

Jonas Ivens gaat in Nederland door een moeilijke periode. Na een uitstekende heenronde is FC Groningen met vier nederlagen op rij weggezakt uit de top van het klassement. “Mentaal is het heel moeilijk.”

De nederlagen kwamen heel hard aan bij Ivens en co. FC Groningen bleef niet alleen achter met 0 op 12, maar slikte in vier wedstrijden ook vier doelpunten: 1-4 tegen Roda JC en Heracles Almelo, 5-1 op Feyenoord en afgelopen vrijdag 1-0 in Utrecht.

Tegenslag
“Alles zit de laatste weken een beetje tegen”, zegt Ivens aan Voetbalkrant.com. “We kregen twee, drie strafschoppen tegen, een afgeweken vrije trap belandde toch nog in doel, een afvallende bal viel voor de neus van een tegenstander, … . Mentaal was het heel moeilijk.”

Ook de nederlaag in Utrecht liet Ivens met een zuur gevoel achter. “We hadden de wedstrijd onder controle, maar bij het doelpunt wijkt de hoekschop van Dries Mertens nog af. We zakken nu verder weg in het klassement, maar daar moeten we nu niet mee bezig zijn. We moeten hard blijven werken en proberen het juiste spoor terug te vinden. Dan volgen de resultaten wel.”

Tijdens de winterstop werd Ivens nog gelinkt aan een transfer naar Club Brugge. De voormalige kapitein van KV Mechelen is daar nooit mee bezig geweest. “Ik was op de hoogte van de interesse, maar ik heb meteen aangegeven dat ik in Groningen wou blijven. Het zou niet goed zijn om hier na zes maanden al te vertrekken. “

Ivens heeft al een pak bijgeleerd in Nederland. “Er wordt hier veel meer aan voetbal gedacht: veel gebruik van snelle buitenkanten en technisch verzorgder voetbal. Dan word je als verdediger automatisch sneller getest.”

Winst maken
Björn Vleminckx
stelde zijn oude ploegmaat ook serieus op de proef. De blonde God van NEC trof drie keer raak. “In Mechelen maakte hij al oorlog in de zestien en je ziet dat hij hier na een moeilijk begin ook zijn neus voor doelpunten heeft gevonden. We hebben na de wedstrijd van truitje gewisseld. Als hij topschutter wordt, kan ik het misschien nog voor veel winst verkopen (lacht).”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties