Defour: "Bond moet zorgen dat het tegen Turkije een echte thuismatch wordt"

Defour: "Bond moet zorgen dat het tegen Turkije een echte thuismatch wordt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Steven Defour was gisterenavond zoals vanouds de aanjager, de recupereerder en de verdeler. Wat de Standard-middenvelder bij de Rode Duivels liet zien, was van bijzonder hoog niveau.

Defour liep kilometers om de ploeg te dienen, maar serveerde ondertussen ook combinatievoetbal zoals hij graag placht te doen. "Ik heb genoten op het veld", lachte Defour. "In tegenstelling tot tegen Oostenrijk kon ik nu wat hoger gaan voetballen en met een man als Simons in je rug doe je dat met een gerust hart. De aanvallers mochten zich ook uitleven, want ze wisten dat Timmy en ik er stonden om de ballen te recupereren."

Defour liet zich aanvallend immers meer gelden dan tegen Oostenrijk. Iets wat de Azeri's ook toelieten. "De eerste goal komt voort uit een fout op mij, maar daarvoor had er ook al gefloten kunnen worden. Dit was echt leuk voetballen. Ja, het was vermoeiend, maar dit moet ik toch nog een paar maand kunnen volhouden."

Ook Defour blikte al vooruit op de match tegen Turkije. "Het publiek kan doorslaggevend zijn. Vanavond was het een plezier om als speler die volle tribunes te zien. Ik hoop dat dit ook het geval gaat zijn tegen Turkije."

Al weet Defour wel dat er meer Turken dan Azerbeidzjanen op de tribunes van het Koning Boudewijnstadion zullen zitten. "De bond moet maatregelen treffen dat het een 'echte' thuismatch wordt. Dat er ook Belgische Turken zijn? Ja, zolang ze met een Belgische vlag naar het stadion komen, ben ik tevreden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties