Donk: "Geen strafschop, alleen maar een knuffel"

Nico Wieme
| 40 reacties
Donk: "Geen strafschop, alleen maar een knuffel"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ryan Donk had zijn handen meer dan vol met Elimane Coulibaly. De Gentenaars claimden tevergeefs een strafschop tien minuten voor tijd na een fout van de Nederlander op de Gentse spit. De ref ging er niet op in. "Gent verdiende geen strafschop."

Ryan Donk eiste een hoofdrol op in de topper tussen AA Gent en Club Brugge. De centrale verdediger lag aan de basis van de rode kaart van Yaya Soumahoro, zag door eigen falen bijna de 2-1 tegen de touwen gaan en hield in het slot Elimane Coulibaly iets te nadrukkelijk vast.

"De rode kaart was terecht", oordeelde Donk. "Soumahoro raakte mijn mond met zijn hoofd en ik kreeg ook een trap op het been. Over de sanctie bestaat geen enkele twijfel."

Donk versus Coulibaly

In de tweede helft verscheen Coulibaly na een slecht ontzetten van de Nederlander alleen voor Colin Coosemans. Donk redde toch nog de meubelen. "Na een scrimmage kon Coulibaly scoren. Gelukkig hield hij in en verkoos hij een pas te geven. Ik kon het nog tijdig belopen en stond goed gepositioneerd op de lijn om te ontzetten."

Tien minuten voor tijd hield Donk Coulibaly in de greep. "Het waren lekker duels met de Senegalees. Die laatste fase was gewoon een duel, een knuffel. Meer was het niet", lachte Donk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties