Engelse tweedeklassers krijgen minder tv-geld

Jelle Vereecke
| 7 reacties
Engelse tweedeklassers krijgen minder tv-geld
Foto: © SC

De Engelse liga van tweedeklassers en tv-zender Sky Sports hebben maandag een akkoord bereikt over de tv-rechten voor de komende drie jaar. De clubs zullen het met minder tv-geld moeten doen.

Sky betaalt de liga 195 miljoen pond (220 miljoen euro). Dat is 69 miljoen pond (78 miljoen euro) minder dan bij het huidige contract, dat nog loopt 2012 en 264 miljoen pond (298 miljoen euro) waard is.

De nieuwe verbintenis geldt vanaf het seizoen 2012-2013. In het contract zitten de uitzendrechten van 75 competitiewedstrijden en de uitzending van 15 wedstrijden in de League Cup, waaronder de halve finales en de finale.

"De onderhandelingen over de tv-rechten waren moeilijk", zegt Ligavoorzitter Greg Clarke. "We moesten rekening houden met de economische context en met het gebrek aan concurrentie dat speelt op de markt van de sportverslaggeving. Ik heb er vertrouwen in dat de clubs deze investering in hun competities naar waarde zullen schatten, ook al dalen de inkomsten in vergelijking met het vorige akkoord." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties