Vertonghen en Ajax ruiken opnieuw de titel

Fabian Morren
| 2 reacties

In Nederland ligt de titelstrijd weer helemaal open. Leider Twente bleef tegen het Roda JC van Harm Van Veldhoven steken op een 1-1- gelijkspel. Ook PSV won niet, Ajax deed dat wel.

Bodor bracht Roda in het slotkwartier verrassend op voorsprong bij Twente. Pas vijf minuten voor tijd stelde Theo Janssen vanaf de stip gelijk. Verder kwam Twente niet. Beide ploegen beëindigden de wedstrijd met tien.

PSV weigerde om te profiteren van het puntenverlies van Twente. De club uit Eindhoven speelde 2-2 gelijk tegen Heerenveen.

De voorsprong van Lens werd ongedaan gemaakt door Assaidi en Dost. Bovendien werd PSV ook nog herleid tot tien na de rode kaart voor Bouma. Toch bezorgde Toivonen vlak voor affluiten de thuisploeg alsnog een punt.

Ajax profiteerde wel van het puntenverlies van beide concurrenten en sluipt tot op drie punten van Twente. De Amsterdammers wonnen met 2-0 van FC Groningen. Sulejmani en Vertonghen scoorden in de tweede helft beide doelpunten.