Analyse Doelpunten en overzicht Oost-Vlaanderen (17)

Gentil Dossche
Doelpunten en overzicht Oost-Vlaanderen (17)

Met 27 doelpunten leverde speeldag 17 het seizoensgemiddelde af. Jeffrey Van Rie dropte er 4 binnen en klimt naar de 2de plaats. Raymon De Blander, Igmar De Durpel en Thomas Van Osselaer waren 2 keer succesvol.

Doelschutters:28: Asselman (Voorde) 22: Van Rie (Maldegem) 21: Goossens (Bambrugge) 20: Nechelput (Ninove) 18: Canoot (Bellem) en De Roover (Lebbeke) 17: Baes (Maldegem) 16: De Ly (Vrasene) 15: Ben Ayad (Lede) en Geeraerts (Melsele) 14: Belfassi (Melsele) 13: Beerens (Ninove) en De Pauw (Opstal) 12: Keymolen (Bambrugge), Pieters en Vertonghen (Kruibeke) 11: De Blander (Voorde), Derycke (Maldegem) en Feys (Destelbergen) 10: Erdogan (Merelbeke) Matthynssens (Kemzeke) en Zwart (Lede) 9: Melkebeke en Vleminckx (Merelbeke) en Segers (Kruibeke) 8:De Cooman (Ninove), El Bodmossi (Kemzeke) en Vyaene (Vrasene) 7: Cooreman en Putteman (Lebbeke), Frechier en Van Wingen (Eeklo), Trienpont (Kemzeke) en Van Kerschaver (Maldegem) 6: De Langhe (Vrasene), Evrard (Voorde), Grobet (Lede) en Vandenabeele (Kemzeke) 5: Dhaese (Eeklo), El Boudati (Opstal), Henderick (Destelbergen), Mannaerts (Lebbeke), Moreels (Voorde), Van den Bossche (Lede), Van Hee (Maldegem) en F. Vermeulen (Melsele) 4: Ben Ahmed (Eeklo), Cnudde en Parmentier (Merelbeke), Cooreman (Evergem), De Jonghe en Smet (Melsele), Delplace en Guillemaere (Voorde), Deraeve (Ninove), De Smet (Maldegem), De Zutter en Van Landschoot (Bellem), Govaert (Lede), Mertens (Opstal), Neirynck en Staelens (Destelbergen), Vangeneugden en Verbraeken (Kruibeke), Van Hoyweghen (Kemzeke) en Van Osselaer (Vrasene) 3: 23 2: 31 en 1 doelpunt: 51 spelers.

Wedstrijden: Leider Maldegem kreeg bij hekkensluiter Evergem een uitgelezen kans om het gedeukte blazoen nog eens op te smukken en deed dat ook. Van Rie 0-1; Derycke 0-2; Baes 0-3; Van Rie 0-4 en 0-5; Cooreman 1-5; Van Rie 1-6

Co-leider Rapide Lebbeke kreeg de buren van Eendracht Opstal over de vloer met zowel het kampioenschap als de 2de periode als inzet. De bezoekers beslisten de gelijkopgaande partij in hun voordeel. El Boudati 0-1

Bambruggehad het niet onder de markt bij Bellem dat op voorsprong kwam en een penalty miste. De thuisploeg kreeg nog een paar mooie kansen maar de counterende bezoekers pakten de buit. Canoot 1-0; Van Tittelboom 1-1; Goossens 1-2

Na een gelijkopgaande wedstrijd hielden Merelbeke en Ninove het op een scoreloos gelijkspel. Eindstand 0-0

Een futloos Jong Lede had een owngoal nodig om op voorsprong te komen maar Vrasene vocht voor de broodnodige zege en haalde deze verdiend binnen. Joris (og) 1-0; Van Osselaer 1-1; De Koning 1-2; Van Osselaer 1-3

Gastheer Voorde trok onmiddellijk het laken naar zich toe en nog voor de rust was de match gespeeld. Een na buspanne niet opgewarmd Eeklo had geen enkel verhaal. De Durpel 1-0; De Blander 2-0 en 3-0; Guillemaere 4-0; De Durpel 5-0

Toen Melsele een paar minuten voor affluiten op voorsprong klom dachten ze de buit binnen in de derby bij Kruibeke. In blessuretijd zorgde de thuisploeg nog voor gerechtigheid. F. Vermeulen 0-1; Verbraeken 1-1

Ook Kemzeke kraaide te vroeg victorie want in de 2de helft maakte Destelbergen een dubbele achterstand ongedaan. Toch bleven de punten thuis na een late treffer. Matthynssens 1-0; Trienpont 2-0; Van Hecke 2-1; Neirynck 2-2; Franssens 3-2

Rangschikking: Maldegem 53pt; Opstal 51pt; Bambrugge en Lebbeke 50pt; Ninove 45pt; Lede 44pt; Voorde en Kruibeke 42pt; Merelbeke 41pt; Kemzeke 38pt; Vrasene en Melsele 37pt; Destelbergen 32pt; Bellem 27pt; Eeklo 24pt; Evergem 5pt.

Speeldag 29: Zaterdag: Ninove – Kruibeke; Eeklo – Lede; Maldegem - Rapide Lebbeke en Melsele – Bellem. Zondag: Bambrugge – Merelbeke; Destelbergen – Voorde; Kemzeke – Evergem en Opstal - Vrasene