Rapide Lebbeke kan titeldromen Maldegem niet afstoppen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke kan titeldromen Maldegem niet afstoppen
Foto: © SC

Tot kort voor de rust konden de onmondige bezoekers nog enigszins gelijke tred houden maar aan het uur lag de match in een definitieve plooi. De thuisploeg heeft de felbegeerde titel nu volkomen in eigen hand.

Beide ploegen begonnen aftastend en enigszins zenuwachtig aan de belangrijke confrontatie. Steven Van Hee kon geen gebruik maken van een misverstand bij Rapide (6’). Michael Mannaerts probeerde het met een schot in de draai nipt naast (9’). Aan de overzijde liftte Bjorn Baes een voorzet van Jeffrey Van Rie rakelings over (10’). Aan het kwartier was Jeffrey De Vlieger attent op een plaatsbal van Lendert Putteman. Van Rie knalde een knap technisch staaltje naast (24’). Ook een gekruist schot van Maldegemse kapitein miste de goede richting (34’). Even later moest Kevin Kesteleyn plat op een knal van Van Hee. Toen Van Hee met een verre voorzet Van Rie bereikte ging het talrijke thuispubliek uit de bol.

Ook in de tweede helft kon Rapide zijn technische kunnen tonen maar de kansen waren voor Maldegem. De volkomen vrijstaande Baes kopte onbegrijpelijk op Kesteleyn (49’). Aan de overzijde had De Vlieger een parade nodig op een knal van Putteman (50’). Van Rie sneed naar binnen maar viseerde de paal. Van Hee nam de rebound voor zijn rekening en knalde eveneens op de paal. Nieuwe rebound en ook Sander Cools strandde op het doelhout (58’). Baes bediende Van Rie en Kesteleyn moest zijn klasse tonen. Van Hee kapte zich vrij op rechts, stuurde de bal naar Van Rie en die trapte zijn 24ste tegen de touwen. Rapide helemaal van slag en Maldegem wierp zich op de hapklare brok. Van Rie zocht en vond Van Hee en die poeierde het leder onder de lat. De bezoekers gingen op zoek naar de eerredder maar De Vlieger haalde een pegel van Diederik Van Driessche uit zijn doelvlak (75’). Jeroen Scheerlinckx werkte een kopbal van Sven Derycke weg (77’). Even later trok Baes door het hart van de bezoekende verdediging en de eindstand stond op het bord.

Op de slotspeeldag trekt Maldegem naar Voorde. Rapide Lebbeke is dan gastheer voor Bambrugge (waarschijnlijk ook op zondag).

Maldegem: De Vlieger, Damme, Baert (81’ Blanckaert), Bulens, Van Hee, Calsijn, Baes (78’ Van Akker), Cools (75’ De Smet), Van Rie, Renson, Derycke.

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, De Visscher, Verhaegen, Heyrman, J. Scheerlinckx, Putteman, D. Van Driessche, Hallouzi (78’ B. Van Driessche), Mannaerts, De Smedt (65’ Ogab), Van den Abbeele.

Doelpunten:40’ en 64’ Van Rie 1-0 en 2-0; 68’ Van Hee 3-0; 78’ Baes 4-0

Gele kaarten: Scheerlinckx, Kesteleyn, D. Van Driessche

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties