Genk verstevigt leidersplaats na ruime zege tegen Gent

Robby Morren
| 291 reacties

Racing Genk heeft met overtuigende 3-0 cijfers gewonnen tegen AA Gent en verstevigt zo zijn leidersplaats. De Limburgers tellen voorlopig 4 punten meer dan Anderlecht en Standard. Voor AA Gent lijkt het seizoen te eindigen op een anti-climax.

Racing Genk doet een uitstekende zaak. Dankzij deze overwinning is het quasi zeker van Europees voetbal en blijft het sowieso leider. Voor AA Gent lopen de play-offs voor geen meter en lijkt dat Europees ticket zeer ver weg.

Racing Genk kreeg na 12 minuten dé uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen toen Jelle Vossen na een licht contact met Stef Wils neerging in het strafschopgebied. Ref Delferière legde de bal op de stip. Het was Vossen die zich achter de bal zette en strak naar de rechterbenedenhoek trapte maar doelman Bruzzese had een prima redding in huis.

Gent zorgde voor wat dreiging, vooral vanop de rechterflank waar een bedrijvige El Ghanassy enkele goede voorzetten afleverde. Toch was het de thuisploeg die opnieuw heel dicht bij een doelpunt kwam toen Tozser een vrije trap fantastisch op de kruising krulde. De Bruyne trapte de herneming over.

Gent kreeg zijn beste kans van de eerste helft op het halfuur opnieuw via El Ghanassy. Die kreeg de bal in de grote rechthoek en kon vrij op doel trappen maar zijn schot suisde over. Soumahoro kwam nog tot een schotje na een mooie dribbel maar het was te weinig om van een doelrijpe kans te spreken.

De tweede helft begon rommelig, het spel ging over en weer maar het was Racing Genk dat toch verdiend op voorsprong kwam. Kevin De Bruyne legde de bal mooi tot bij Tozser die met een gelukje voorbij de laatste Gentse verdedigers raakte en zo alleen voor Bruzzese kwam. De aanvoerder twijfelde niet en knalde staalhard binnen.

Even later kon Jelle Vossen de score verdubbelen. Anele legde de bal slim opzij tot bij de topschutter die de bal vanop zo'n 20 meter in de rechterbenedenhoek plaatste. De Cristal Arena ontplofte en de supporters scandeerden de naam van coach Frank Vercauteren.

Kennedy maakte met de 3-0 het Genkse feestje compleet. Thijs verloor de bal op het middenveld, Buffel leverde een prima voorzet af en Kennedy gleed de bal voorbij doelman Bruzzese.