Roda mag na winst nog hopen op Europees voetbal

Michiel Derwael
| 1 reacties

Zaterdag heeft Roda JC met overtuigende cijfers gewonnen van NAC Breda. In eigen huis werd het 5-1. Door de winst komen de Limburgers tot op twee punten van AZ en mogen ze hopen op Europees voetbal.

Roda heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van AZ en ADO Den Haag. In eigen huis startten de Limburgers sterk en dat resulteerde in een vroeg doelpunt. Na een kwartier spelen opende onze landgenoot Jimmy Hempte de score, nadat hij een hoekschop rechtstreek in doel schoot.

Skoubo verdubbelde drie minuten later de score. De Deen mocht de bal rustig aannemen in het strafschopgebied en scoorde uit de draai.  Junker dreef de score op tot 3-0. Twee minuten voor de rust kon NAC iets terug doen. Kolkka zorgde na een mooie individuele actie voor de aansluitingstreffer.

Meteen na de pauze was het weer raak voor Roda. Aanvaller Junker faalde niet vanaf de strafschopstip. Na een flater van verdediger Gabor Horvath mocht Hadouir vrij op doel afgaan. De aanvaller schoof de bal beheerst voorbij de doelman  en legde de eindstand vast op 5-1.