PSV lijdt dure nederlaag, Ajax blijft in het spoor van Twente

Michiel Derwael
| 15 reacties

PSV heeft een slechte zaak gedaan in de strijd voor de landstitel. Op het veld van Feyenoord gingen de Eindhovenaren met 3-1 onderuit. Ajax won zijn wedstrijd met 4-1 van de andere Rotterdamse club, Excelsior.

PSV begon voorzichtig aan de wedstrijd in Rotterdam en dat resulteerde in enkele kansen voor Feyenoord. De Eindhovense club mag van geluk spreken dat doelman Isaksson pogingen van  Fer, De Vrij en Wijnaldum  stopte. Op het halfuur moest de Zweed zich gewonnen op een kopbal van Wijnaldum. De middenvelder kopte een voorzet van Biseswar binnen.

PSV leek in de tweede helft helemaal uitgeteld na een rode kaart van Engelaar, maar Toivonen bracht zijn club op gelijke hoogte. Toch was het weer Feyenoord dat op voorsprong kwam. Wijnaldum verlengde een voorzet van Biseswar in het doel. Tien minuten voor tijd legde Castaignos de eindstand vast op 3-1.

Ajax-Excelsior 4-1

Ajax heeft gedaan wat het moest doen tegen Excelsior en dat was winnen. Door de 4-1-zege  naderen de Amsterdammers tot op één punt van koploper Twente. Ajax startte sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde na dertien minuten in de openingstreffer van Ebecilio.

Excelsior kreeg de beste kansen en in de tweede helft hing Bovenberg de bordjes in evenwicht. Ajax moest komen en kwam op voorsprong via Eriksen. Even later maakte Ebecilio zijn tweede doelpunt van de dag. In de slotfase maakte de Jong de 4-1 met een mooie omhaal.