UEFA start onderzoek naar Mourinho

Fabian Morren
| 35 reacties
UEFA start onderzoek naar Mourinho
Foto: © SC

De Europese voetbalbond UEFA start een onderzoek na de uitspraken van José Mourinho na afloop van de wedstrijd tussen Real Madrid in Barcelona. De Portugese coach van Real haalde uit naar de arbitrage en de tegenstander.

"Waarom gebeurt in elke halve finale hetzelfde? Barcelona is een fantastische ploeg. Ik weet niet of het door shirtsponsor Unicef is, of door de macht van Angel Villar (voorzitter van de Spaanse voetbalbond, nvdr.) bij de UEFA. Ik begrijp het niet", zei Mourinho.

De oefenmeester toonde ook weinig sympathie voor Barça-coach Pep Guardiola. "Josep Guardiola is een fantastische trainer, maar hij heeft in 2009 de Champions League gewonnen op een manier waarvoor ik me zou schamen, met het schandaal van Stamford Bridge", vertelde Mourinho. "Als hij dit jaar wint, dan wordt dat het schandaal van Bernabeu. Ik hoop dat hij de beker ooit zonder schandaal kan winnen."

Tijdens de wedstrijd werd Mourinho al door de Duitse ref Stark naar de tribune verwezen. Hij trakteerde Stark op een cynisch applausje na de rode kaart voor Pepe. De disciplinaire commissie van de UEFA zal op vrijdag 6 mei bijeenkomen om dit en de uitlatingen van Mourinho te onderzoeken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties