Alle ogen gericht op Camp Nou én De Bleeckere

Fabian Morren
| 16 reacties
Alle ogen gericht op Camp Nou én De Bleeckere
Foto: © SC

Vanavond zijn alle ogen gericht op de Clasico (deel 5). Maar ook op onze scheidsrechter Frank De Bleeckere. Die werd vooraf al zwaar onder druk gezet, vooral door Real Madrid.

De Spaanse pers rekende uit dat Real Madrid slechts één keer in zes duels kon winnen met De Bleeckere. Barcelona verloor dan weer amper één keer van zijn zes wedstrijden met De Bleeckere als ref.

Op de eigen website besteedt Real heel wat aandacht aan De Bleeckere. Er wordt zo herinnerd aan het feit dat de scheidsrechter vorig jaar in de halve finale van de Champions League Inter-speler Thiago Motta een onterechte rode kaart gaf. De Koninklijke hoopt dat De Bleeckere niet opnieuw in de val van de Barça-spelers zal trappen.

Real-assistent Altor Karanka nam geen blad voor de mond op de persconferentie. "Sommige spelers van Barcelona respecteren het mooie voetbal niet", zegt hij. "Dinsdagavond dreigen spelers van ons slachtoffer te worden van racistishe beledigingen, maar ondeertussen missen wij wel Pepe en Ramos, terwijl die zich nooit aan dat soort zaken bezondigden."

Real wilde zes spelers van Barça laten schorsen. "Real heeft 109 jaar geschiedenis, maar toch is het niet aan hen om te beslissen wie mag spelen en wie niet. Ze geloven allicht in de beschuldigingen die ze maken. Daarop kan ik alleen maar zeggen dat mijn spelers een voorbeeld van persoonlijkheid en eerlijkheid zijn", zegt coach Pep Guardiola.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties