Reportage Emotionele afscheidswedstrijd King Darko

Dirk Pieters
| 40 reacties
Emotionele afscheidswedstrijd King Darko
Foto: © SC

Ruim 4000 fans waren op deze zonnige zaterdagmiddag naar de Bosuil afgezakt om afscheid te komen nemen van Darko Pivaljevic.

De aanvaller van de Great Old hangt zijn schoenen aan de haak na heel wat jaren op het hoogste niveau. King Darko deed dat, zoals we van hem gewoon zijn, in stijl. Een wedstrijd tussen heel wat bekende vlamingen tegen de kampioenenploeg van het jaar 1999-2000 met onder andere Sandro Da Silva, Bimbo Fatokun, Patrick Goots en Gunther Ribus. Voor de wedstrijd kreeg de Serviër bloemen en een fles champagne van voorzitter Eddy Wauters. Ook van de supporters kreeg King Darko een mooi afscheidscadeau voor al zijn mooie doelpunten en geniale flitsen.

Heel wat grote namen op het voetbalveld, maar natuurlijk ging de meeste aandacht naar Pivaljevic. De aanvaller die in drie verschillende periodes onder contract lag op de Bosuil maakte het ene doelpunt na het andere. Zijn trainer, Regi Van Acker, zag dat het goed was. Zijn ploeg was duidelijk te sterk onder leiding van dribbelwonder Sandro Da Silva en de ervaren Marc Van Britsom. Aan de overkant liet Cisse Severeyns zien dat hij het nog steeds heeft. De aanvaller wist voor de bekene vlamingen ook zijn doelpuntje mee te pikken. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een simpele 7-3-overwinning voor de kampioenenploeg. Darko kreeg geen traditionele applausvervanging, maar wel een onterechte rode kaart twee minuten voor tijd. Het perfecte moment om afscheid te nemen van zijn supporters.

De Serviër kon zijn tranen niet meer bedwingen toen hij de fans ging begroeten. Bij de zoveelste 'One Super Darko' werd het hem allemaal even teveel. Ook trainer Regi Van Acker kreeg het moeilijk toen zijn geniale aanvaller voor het laatst naar de bank kwam. Het werd één groot feest na de wedstrijd en de spelers feliciteerden Darko met zijn schitterende carrière. Na een paar korte, maar vooral krachtige zinnen van Darko aan de supporters, zagen de Antwerpfans hem een laatste keer richting kleedkamers van de Bosuil trekken. De oudste club van het land neemt zo afscheid van een icoon op de Bosuil.

Trainer Regi Van Acker sprak na de wedstrijd nog even met Voetbalkrant.com. "Antwerp neemt hier afscheid van één van de meest geniale voetballers op de Bosuil. Zelden zo'n aanvaller gezien die zo slim en sluw was. Het was al duidelijk vanaf de eerste minuut dat hij heel wat klasse had. Ook de supporters zagen dat en daarom kwamen ze vandaag zo talrijk afscheid nemen van hun King. Het werd een emotioneel moment voor iedereen. Het is prachtig om te zien dat een club als Antwerp de kampionenploeg van 1999-2000 wist te betrekken in deze wedstrijd. Ook voor die spelers was het een eer om nog eens met Darko te mogen spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties