Hazard zorgt voor overwinning; Gillet niet in doel

Melissa Maes
| 2 reacties

In Serie A was enkel Radja Nainggolan geselecteerd. Jean-François Gillet en Gaby Mudingayi (Bologna)sprokkelden geen speelminuten. In Ligue 1 zorgde Eden Hazard voor de overwinning.

Cagliari – Cesena 0-2

Radja Nainggolan was de enige Belg die afgelopen weekend in actie kwam in de Italiaanse competitie. De Antwerpenaar  en zijn ploeg Cagliari kwamen niet aan scoren toe.

Het incasseerde in de tweede helft wel twee doelpunten van Jiménez en Malonga. Cagliari behoudt de elfde plek maar voelt de hete adem van Chievo. Cesena zakt naar de zestiende plaats ondanks de overwinning.

Palermo – Bari 2-1

Bari is zeker dat het zakt naar Serie B. Jean-François Gillet liet duidelijk verstaan dat hij openstaat voor nieuwe werkgevers en lijkt opzijgeschoven bij Bari. Daniele Padelli verving onze landgenoot in doel.

De hekkensluiter kwam vroeg op voorsprong, maar kon niet genoeg weerwerk bieden om Palermo op afstand te houden. Vijf minuten voor rust maakte Miccoli de gelijkmaker. Bovo zorgde in de tweede helft voor de 2-1.

Nancy - Lille 0-1

Lille staat nog steeds aan kop van Ligue 1. Concurrent Olympique Marseille verloor zondag  van Olympique Lyon (3-2) en blijft daardoor op de tweede plek hangen met een punt verschil.

Eden Hazard zorgde voor het enige doelpunt van de match. Nancy, achttiende in de Franse competitie, kon geen enkele aanval verzilveren.