De Boer: "Ik gok op een overwinning voor Ajax"

Bart De Wilde
| 1 reacties
De Boer: "Ik gok op een overwinning voor Ajax"
Foto: © SC

Ajax-coach Frank De Boer is ervan overtuigd dat zijn ploeg FC Twente zal verslaan: "Op mijn pronostiekbriefje koos ik voor een overwinning van Ajax."

"Het is voor een aantal jonge spelers van ons een voordeel geweest dat ze vorige week eerst de bekerfinale hebben gespeeld", zei Frank De Boer op zijn persbabbel. "Ze weten nu beter wat het is om onder zo'n grote spanning te spelen. En vergeet ons publiek niet. Dat is toch een enorm voordeel."

Ajax moet volgens De Boer vooral oppassen voor de lengte in de ploeg van FC Twente: "FC Twente heeft meer lengte in de ploeg. Mijn spelers zijn de afgelopen week niet enorm gegroeid en toch willen we zondag ten koste van FC Twente de landstitel veroveren. Het zal dus anders moeten. We mogen geen onnodige hoekschoppen weggeven."

"Overtredingen in de buurt van ons eigen strafschopgebied zijn ook niet handig", gaat de Ajax-coach verder. "Daarbij moeten we natuurlijk voorkomen dat hun lange jongens makkelijk raak kunnen koppen. Bij de verschillende spelhervattingen zullen we slimmer moeten reageren."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties