Falcao: "Volgend jaar willen we Champions League winnen"

Steurbaut Kersten
| 5 reacties
Falcao: "Volgend jaar willen we Champions League winnen"
Foto: © SC

In een slappe Europa League-finale maakte Porto-spits Falcao het enige doelpunt. De Colombiaanse sluipschutter wil echter meer: “Volgend jaar wordt de Champions League ons doel.”

Kersten Steurbaut in Dublin
De cijfers van Falcao zijn indrukwekkend. In veertien wedstrijden maakte de aanvaller maar liefst achttien doelpunten, een nieuw record in de geschiedenis van de Europa League en zijn voorganger, de UEFA Cup.

“Ik ben bijzonder opgetogen”, lacht Falcao, met een Colombiaanse vlag rond de nek. “We wilden dit jaar de Europa League winnen en zijn in dat opzet geslaagd. Dat ik dan nog eens topschutter wordt, is ronduit schitterend. Er gaan nu zoveel gevoelens door me heen dat ik ze niet kan beschrijven. Dit is een droom die realiteit wordt.”

Goede spelers komen altijd voor op lijstjes van Europese topclubs. Dat is niet anders bij Falcao. De Colombiaan, die voor dertig miljoen euro mag vertrekken, denkt niet aan een transfer. “Ik heb nog een contract voor twee seizoenen en dat wil ik respecteren. Vandaag denk ik alleen aan Porto.”

Volgend jaar komt Porto uit in de Champions League. Zeven jaar geleden volgde na winst in de UEFA Cup een triomftocht in het kampioenenbal. “We zullen met hoge verwachtingen aan die competitie beginnen. Dit team wil nog zoveel bereiken en ik denk dat we een goede kans maken om de Champions League te winnen.”

“We moeten wel voorzichtig blijven in voorspellingen, er is nog een hele lange weg te gaan. We hebben geen schrik om de handschoen op te nemen en voluit voor de eindzege te gaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties