Losada: "Ik ben Lionel Messi niet"

Steurbaut Kersten
| 109 reacties
Losada: "Ik ben Lionel Messi niet"
Foto: © SC

Beerschot AC stelde vrijdag Hernan Losada aan de pers voor. De Argentijnse middenvelder glunderde van geluk. “Ik hoop dat ik de fans iets kan teruggeven voor de steun die ik altijd gekregen heb.”

Hernan Losada verscheen vrijdagmiddag in grijs t-shirt met de opdruk van een doodskop in de vorm van een voetbal. Na een paar mindere seizoenen probeert sterke man Patrick Vanoppen de Antwerpse club echter nieuw leven in te blazen.

Schitterende stap
Na een tabula rasa op bestuursvlak, de contractverlenging van Gary Kagelmacher en de transfers van Trésor Diowo, Ibrahima Sidibé en Sani Kaita heeft de Leuvense projectonwikkelaar opnieuw punten gescoord met de terugkeer van Losada, de publiekslieveling van het Antwerpse publiek. “Hernan moet samen met Gary het nieuwe Beerschot dragen”, onderstreept Vanoppen

“Dit een schitterende stap voor mij en mijn familie”, lacht Losada zijn tanden bloot. “Op de tribune van Anderlecht kon ik misschien meer geld verdienen, maar ik wil niet op die manier mijn geld verdienen.”

Met negen doelpunten en vijf assists leidde Losada Beerschot in 2008 naar een vijfde plaats, in de huidige competitieformule goed voor een plaats in PO I. De 29-jarige Argentijnse balgoochelaar wil voor zijn tweede periode op het Kiel de lat niet meteen te hoog leggen.

“Hopelijk kunnen we een goed seizoen spelen en tussen de zesde en de negende plaats eindigen. Een jaar later moeten we dan proberen om een plaatsje in de play-offs te veroveren. Maar ik wil nog niet verder kijken dan volgend jaar. Ik denk alleen aan volgend seizoen.”

“Veel druk op het Kiel? Ik ervaar dat op een positieve manier. Ik vind het leuk dat ze veel van mij verwachten, maar het is onmogelijk om alles zelf te forceren. Ik ben Lionel Messi niet, anders had ik Charleroi kunnen redden. Je hebt een team en de steun van de fans nodig. En ik heb nu al veel berichtjes gekregen. De fans van Beerschot waren heel belangrijk voor mijn terugkeer. Ze zijn altijd in mij blijven geloven.”

Geen vertrouwen in Anderlecht
Een nieuwe kans bij Anderlecht behoorde voor Losada nooit tot de opties. “Ik heb zelfs niet met hen gepraat. Ze hebben me het voorbije seizoen twee keer aan het werk gezien, in mijn truitje van Charleroi. Dat zegt genoeg.”

“Achteraf bekeken, heb ik een vergissing gemaakt, maar drie jaar geleden voelde het aan als de juiste keuze. Als ik in Anderlecht het vertrouwen had gekregen dat ze nu in hun trainer hebben, dan had het wellicht anders gelopen. Vertrouwen is heel belangrijk. Ik kan een heel mooi lijstje geven met spelers die in Anderlecht niet zijn doorgebroken, maar wel ergens anders geslaagd zijn. Het is toch niet normaal dat ze ieder jaar veertien, vijftien spelers uitlenen.”

Het voorbije seizoen werd Losada uitgeleend aan Charleroi. “Ik heb er veel geleerd. Vechten tegen de degradatie heeft me sterker gemaakt. Ik denk dat ik in Charleroi ook ongeveer alles gezien hebt, wat je in de voetbalwereld kan zien. Ik keer als een meer ervaren voetballer terug naar Beerschot.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties