Deportivo La Coruna is het kind van de rekening

Manuel Gonzalez
| 25 reacties

Deportivo La Coruna, nog niet zolang geleden kampioen van Spanje en opmerkelijk in de Champions League, is gedegradeerd naar de Segunda Division. Deportivo verloor met 0-2 van Valencia.

De 1-2 zege van Zaragoza bij Levante en de 0-2 nederlaag van Deportivo in eigen huis hebben het lot van La Coruna bezegeld. Deportivo liep de hele match achter de feiten aan na een vroege tegengoal in de 4de minuut en kon de situatie niet meer rechttrekken. Soldado velde het doodsvonnis in de 90ste minuut.

Zaragoza klom in de eerste helft op voorsprong bij Levante, het verdubbelde de score in de 73ste minuut. Uiteindelijk scoorde de thuisclub nog tegen, maar Zaragoza trok de zege en het behoud over de streep.

Hercules en Almeria waren eerder al zeker van degradatie. Rayo Vallecano en Betis zijn al twee zekere stijgers. De derde wordt Granada, Elche, Valladolid of Celta Vigo.