Geeraerd: "Met een testmatch wordt het bijna hopeloos"

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Geeraerd: "Met een testmatch wordt het bijna hopeloos"
Foto: © SC

Voor het seizoen dichtte niemand Waasland-Beveren promotiekansen toe, maar vanavond kan de jonge fusieclub de poort naar eerste klasse openbeuken. Bij winst in Eupen en een puntendeling in Bergen mag de champagne ontkurkt worden.

“Toch zijn er geen zenuwen”, onderstreept trainer Dirk Geereaerd in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Dat komt misschien nog als de wedstrijd dichterbij komt. Maar iedereen kent het belang en we hebben al dikwijls onder druk gestaan. Iedere keer is het goed afgelopen. We werken gewoon verder zoals we bezig waren.”

Geen onderschatting
Voor Eupen heeft de match van vanavond niets meer te betekenen, maar Geeraerd is op zijn hoede voor onderschatting. “Dat zou een grote fout zijn. We hebben het al meegemaakt op Lommel. Ik voelde toen al nattigheid bij onze aankomst. ‘Het is over voor ons.’ ‘Het veld ligt er niet goed bij.’ Onze spelers zijn toen in de val getrapt. Ik heb nog nooit zo’n gemotiveerde ploeg gezien. Ik verwacht in Eupen hetzelfde.”

Winnen zowel Waasland-Beveren als Bergen vanavond hun wedstrijd, dan volgt er nog een testwedstrijd. Geeraerd zucht. “Het is absurd dat je na een eindronde nog een testmatch moet spelen. Als je het seizoen op 26 mei eindigt, begin je sowieso met een handicap aan het avontuur in eerste. Doe je er nog een week bij, dan wordt het bijna hopeloos want je kan maar tien dagen rusten.”

Bruine kroeg
“Ik wil er echter nog niet te veel aan denken. Zo kan je lang uitkijken naar een huwelijksfeest, waar je uiteindelijk om twee uur al naar de klok zit te staren omdat het eten niet lekker is en de muziek slecht. Geef mij dan maar een avond vol ambiance in een bruine kroeg. Maar ongeacht het resultaat van vanavond hebben we een schitterend seizoen achter de rug."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties