Wie speelt er volgend jaar in eerste klasse?

Wie speelt er volgend jaar in eerste klasse?
Foto: © SC

Donderdagavond wordt de laatste speeldag van de eindronde afgewerkt. Bergen ontvangt Lommel United en Eupen krijgt het bezoek van Waasland-Beveren. Bergen en Waasland-Beveren staan aan de leiding met elk tien punten en Lommel volgt met negen punten. Alledrie de ploegen maken nog kans op promotie.

Bergen-Lommel United
Lommel United staat derde in de poule met negen punten. Franky Van der Elst en zijn spelers kunnen de promotie nog afdwingen als ze winnen op het veld van Bergen en Waasland-Beveren punten laat liggen in Eupen. Maar winnen op Bergen zal niet gemakkelijk worden voor de Limburgers.

Bergen ging in op het veld van Lommel winnen met 5-1, maar Lommel-speler Guy Dufour weet hoe ze de Draken moeten aanpakken: "Omdat zij thuis spelen, gaan ze meteen druk zetten op ons. Wij moeten gewoon ons spel spelen en afwachten. Dan moeten we op de counter gebruik maken van de snelheid van Alessandro Cerigoni."

De Draken kregen vorig weekend een zware klap nadat ze de zege nog uit handen gaven op het veld van Waasland-Beveren, maar keeperstrainer Francky Vandendriessche verklaarde al dat de spelers klaar zijn voor de wedstrijd: "Maandag kwamen de spelers nog met hangende kopjes het stadion binnen. Vanaf dinsdag ging het beter en ze zijn klaar om de wedstrijd van vanavond te winnen."

Voorin bij Bergen loopt natuurlijk een spits in bloedvorm: Jérémy Perbet. "Met Perbet hebben we iemand die in bloedvorm steekt. Hij scoort altijd. Hij scoorde 21 keer in de 18 wedstrijden die hij voor ons speelde. Dat is enorm", aldus Vandendriessche.

Eupen-Waasland-Beveren
De andere wedstrijd donderdagavond is die tussen Eupen en Waasland-Beveren. Eupen staat laatste in de poule met nul punten en was al een tijdje zeker van tweede klasse. Waasland-Beveren zit vol vertrouwen na de thuisoverwinning tegen Bergen en zal vol voor de drie punten gaan.

Waasland-Beveren-doelman Michaël Clepkens scoorde zondag de 2-2 tegen Bergen waarna Rachid Bourabia de overwinning thuishield met een doelpunt in de toegevoegde tijd. Clepkens weet dat zijn ploegmaats klaar zijn voor de wedstrijd tegen eupen.

"Er is totaal geen stress. Iedereen dacht voor de eindronde dat we niet zouden meedoen voor de eerste plaats, maar we hebben karakter en kracht getoond. De honger in deze groep is heel groot. Iedereen wil die eindronde winnen, ook al zijn er jongens die weten dat ze niet meegaan naar eerste", verklaarde Clepkens.

Eupen zal thuis voor de overwinning gaan tegen Waasland-Beveren. De spelers konden nog geen punten sprokkelen in de eindronde en willen misschien de supporters bedanken door de laatste match van dit seizoen te winnen.

Indien Bergen en Waasland-Beveren winnen, zal er zondag op het terrein van Tubeke een testmatch gespeeld worden tussen beide ploegen. Daar wordt dan beslist wie er volgend seizoen in eerste klasse mag aantreden.

U kan de wedstrijden live volgen op uw favoriete voetbalwebsite.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties