Interview Boeckx: "Gent steunde me niet na match Standard"

Melissa Maes
| 6 reacties
Boeckx: "Gent steunde me niet na match Standard"
Foto: © SC

Frank Boeckx heeft bij AA Gent nog een contract van twee seizoenen, maar steekt zijn interesse voor een andere club niet weg. Na een welverdiende roadtrip doet de jonge doelman zijn verhaal aan Voetbalkrant.com.

Frank Boeckx stond afgelopen seizoen tien keer in het Gentse doel. Het bestuur, de technische staf en de supporters leken tevreden over de vervanger van de geblesseerde Bojan Jorgacevic. Tot de ongelukkige wedstrijd tegen Standard (1-3).

De 24-jarige goalie ging tweemaal in de fout en werd daarvoor meteen afgerekend. Keeperstrainer Jacky Munaron ontkent dat AA Gent Boeckx niet steunde.

De club steunde Boeckx niet voldoende
“Ik speelde een slechte wedstrijd, maar ik kreeg toen geen steun van de personen die me moesten steunen. Dat is jammer, maar ik trek daar mijn conclusies uit.” Boeckx werd de volgende match tegen Anderlecht vervangen door Sébastien Bruzzese.

“Die ervaring was niet leuk, maar ik heb er wel uit geleerd. Uiteindelijk kom ik er sterker uit.” Boeckx komt uit een keepersfamilie. “Na zo’n ongelukkige wedstrijd krijg je veel steun en raad van je familie, maar die zijn niet objectief en hebben minder know-how.”

“Geïnteresseerde clubs mogen Gent contacteren”
Nu is de vraag, is er een transfer in de maak? “Ik heb nog een contract van twee seizoenen bij Gent. Ik weet niet wie de nieuwe trainer wordt en wat de ploeg met me gaat doen.”

“Mochten er andere clubs interesse hebben in mij, dan mogen die altijd Gent contacteren. Hier ken ik nog geen duidelijkheid en die onzekerheid is niet goed voor een doelman.”

“Een kameraad stuurde me een week geleden het nieuws dat OH Leuven interesse heeft in mij. Ik sta niet weigerachtig tegenover de club die naar eerste komt. Anderzijds, als het is om op de bank te zitten, kan ik evengoed bij Gent blijven.”

“Genieten van de vakantie”
AA Gent hervat op 20 juni de trainingen. Ondertussen zit Boeckx niet stil. “Hopelijk kan ik nog wat genieten van de vrije dagen met mooi weer. Naast het genieten train ik ook op mezelf met een loopprogramma.”

Geen wissels bij doelmannen
Munaron is ook volgend seizoen keeperstrainer van de drie Gentse doelmannen. “Bojan heeft onlangs bijgetekend, Sébastien en Frank hebben nog een contract lopen, dus normaal veranderd er niets bij de keepers.”

Hoe kijkt de ex-Rode Duivel terug op het seizoen bij de Buffalo’s? “Het was jammer dat Bojan een kwetsuur opliep, maar ik vind dat Frank hem goed heeft vervangen.”

“Gent steunde Boeckx wel”
“Goed, tegen Standard presteerde Boeckx minder. Het verlies was niet enkel aan hem te wijten. Iedereen was verantwoordelijk.” Toch voelde de tweede doelman van Gent zich niet gesteund. “Dat is niet waar. De ontgoocheling was gewoon bij iedereen groot. We winnen en verliezen samen.”

Dus Boeckx moet Gent niet verlaten na zijn twee pijnlijke blunders? “In de transferperiode kan alles gebeuren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties