Antwerp heeft investeerder gevonden voor nieuwe stadion

Dirk Pieters
| 179 reacties
Antwerp heeft investeerder gevonden voor nieuwe stadion
Foto: © SC

Gisteren was op Voetbalkrant.com al te lezen dat Antwerpvoorzitter Eddy Wauters zich best kon vinden in de drie scenario’s van het stadsbestuur over het gemeenschappelijke stadion. De club zou ook een sponsor gevonden hebben om te investeren.

Volgens GVA is het Portugese Banco Espiritu Santo bereid om te investeren in het nieuwe gemeenschappelijke stadion op voorwaarde dat het stadsbestuur het stadion bouwt. Voor Antwerp is zelf investeren geen eis van de club, maar het kan wel als dat één van de scenario's is.

De enige voorwaarde van de oudste club van het land is en blijft dat de opbrengsten van de exploitatie van het stadion gelijk verdeeld worden over de clubs. Een voorwaarde waar rivaal Beerschot dan weer geen vrede mee kan nemen. "Oorlog maken heeft weinig zin. Het gaat tijd worden dat we allemaal samen aan tafel gaan zitten. Als zij investeren in het stadion, zullen wij dat ook doen. Wij hebben enkele sterke groepen op tafel liggen die bereid zijn om geld op tafel te leggen om te investeren. Maar het moet gedaan zijn dat men steeds de clubs de schuld geeft dat het stadion er niet staat. Antwerp wil meewerken in dit programma, dus aan ons zal het zeker niet liggen", aldus Wauters.

Banco Espiritu Santo is alvast geen kleine investeerder. De bank is onder andere ook betrokken geweest bij de financiering van de stadions van Arsenal, Bayern Munchen, Manchester City en Sporting Lissabon. De bank had vorig jaar een omzet van 259 miljoen euro en maakte een winst van 60 miljoen euro.

Toch is de Portugese bank niet de enige die wil investeren. "We hebben ook een Koreaanse groep en Nederlandse investeerders. Iedereen denkt altijd maar dat we geen investeerders hebben voor het stadion, maar dat is dus duidelijk fout van hen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties