Diogo: "Ik hou van de kou"

Diogo: "Ik hou van de kou"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Linksachter Diogo was vrijdagmiddag de laatste die het oefenveld van Anderlecht betrad. De guitige Braziliaan lijkt echter door niets uit zijn lood te slaan en beantwoordt elke vraag met de glimlach.

Diogo lijkt nog iets te zwaar te staan. "Ik ga hard werken, maar het zal niet makkelijk zijn", wist Diogo zelf ook. "Hoe ik mezelf zou omschrijven als speler. "Ik ben een offensief ingestelde back met een goede center. Ik zou echter ook op het middenveld uit de voeten kunnen."

Diogo speelde voor topclub Sao Paulo, maar werd uitgeleend naar de tweede klasse. Toch was er interesse van Parma voor hem. "Ik heb geen weet van die interesse. Voor mij was enkel Anderlecht geïnteresseerd. Ik kende België absoluut niet, maar van Anderlecht had ik wel al gehoord. Het heeft toch een grote roem opgebouwd in Europa."

De clan Brazilianen bij Anderlecht breidt steeds uit. Met Reynaldo, Canesin, Samuel, Kanu en Diogo lopen er nu al vijf rond. "Het was voor mij belangrijk dat er hier landgenoten van mij zaten. We kunnen elkaar helpen bij de integratie. Dat zal het allemaal wat makkelijker maken."

Brazilianen haten meestal de koude winters in België. Diogo lijkt daar echter geen probleem mee te hebben. "Nu is het weer goed, maar ik heb ook geen schrik van de koude. Ik hou van kou", lachte hij de tanden bloot. Wat mijn doel is? Ik kom om kampioen te spelen en ga proberen mijn beste voetbal te tonen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties