Shevchenko: "Het einde is nog niet in zicht"

Shevchenko: "Het einde is nog niet in zicht"
Foto: © SC

Andriy Shevchenko heeft zijn afscheid al aangekondigd: na het EK van 2012 in Polen en Oekraïne wou hij er mee kappen. Maar daar lijkt de 34-jarige aanvaller nu toch stilletjes op terug te komen.

"Ik voel me nog steeds fit", schrijft de spits van Dinamo Kiev op FIFA.com. "Ik ben nog steeds op en top gemotiveerd en heb in het afgelopen seizoen met mijn zestien competitietreffers laten zien dat ik het niveau nog steeds aankan. Het einde is voorlopig nog niet in zicht."

Shevchenko heeft al heel wat watertjes doorzwommen en kan dus een goede analyse maken van het hedendaagse voetbal. "Tegenwoordig wordt er voornamelijk op techniek gespeeld en gaat het erom hoe snel je een bal in de ploeg kan rondspelen. Barcelona beheerst dit spelletje het beste. Zij compenseren hun lengte met fantastisch verzorgd veldspel."

Op het EK in eigen land wil hij nog eens schitteren. "We zullen ons in eerste instantie moeten richten op een plek in de knock-outfase, maar kunnen met een beetje geluk ook aanspraak maken op de titel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties