Odjidja: "Fans hebben reden om tevreden te zijn"

Nico Wieme
| 38 reacties
Odjidja: "Fans hebben reden om tevreden te zijn"
Foto: © SC

Met een fraai afstandsschot en een schitterende vrijschop bezorgde een herboren Vadis Odjidja Club Brugge de zege tegen Bayer Leverkusen. De middenvelder is tevreden met zijn nieuwe positie en blikt met het nodige vertrouwen de competitie tegemoet.

Vadis Odjidja stak zijn tevredenheid niet onder stoelen of banken. "En of ik tevreden ben. We hebben gewonnen tegen een moeilijke tegenstander. Bovendien scoor ik twee doelpunten. Die eerste bal week nog af en toen ik in de blessuretijd die vrijschop mocht nemen, dacht ik: die gaat binnen. Het was ook de laatste kans."

De Gentenaar in Brugse loondienst had ook gemerkt dat het massaal opgekomen thuispubliek zeer tevreden was. "Ze hebben recht om opgetogen te zijn. In de eerste helft combineerden we heel goed. Leverkusen creëerde toen geen enkele kans. Na de rust was het minder bij ons, maar dat is normaal. We waren vermoeid en moesten vandaag vroeg opstaan. Met de inbreng van de jongeren kwam er ook minder ervaring in de ploeg."

Odjidja vindt dat Club mooi op schema zit. "We zijn er nog niet, maar als we zo voortwerken, loopt het wel los. Met al die nieuwelingen zijn we nog niet goed op elkaar ingespeeld. Leverkusen was ook de eerste zware tegenstander in deze voorbereiding. We hebben getoond dat we goed bezig zijn."

Nieuwe positie

Over zijn nieuwe positie is de Brugse middenvelder uiterst positief. "Vorig jaar moest ik meer verdedigen. Ik had toen vaak discussies met de trainer omdat ik teveel drang had om mee naar voren te gaan. Nu weet ik dat er altijd iemand achter mij blijft (Niki Zimling, red.). Ik hoop dat ik zo mag blijven spelen."

Zal die zege tegen Leverkusen de druk op Club niet opvoeren? "Absoluut niet. Druk is er hier altijd. Hadden we met 0-5 verloren, dan was er ook druk geweest. We hebben een goed uitgebalaneerd team en vergeet niet dat er nog jongens op komst zijn die er vandaag niet bij waren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties