Ook Roorda en Buyens bijna van Standard
Fabian Morren
| 94 reacties
Ook Roorda en Buyens bijna van Standard
Foto: © SC

Standard roert zich op de transfermarkt. De transfer van Karim Belhocine werd gisteren afgerond. Ook Geert-Arend Roorda en wellicht Yoni Buyens trekken naar Sclessin.

Standard maakt haast omdat vandaag de officiële spelerslijst voor de derde voorronde van de Champions League moet ingeleverd worden. Daarom werden Mpoku en Belhocine al aangetrokken. Gisteren legde ook Roorda medische testen af op Sclessin.

De 23-jarige Roorda komt over van Heerenveen. De middenvelder mocht weg bij de Friese club omdat hij niet meer door één deur kon met trainer Ron Jans. Daarom werd hij al een gedeelte van vorig seizoen uitgeleend aan Excelsior. Daar maakte hij indruk door acht keer te scoren in dertien wedstrijden.

Onder meer Ajax en Twente hadden interesse in Roorda. "Anderhalve week geleden heb ik Preud'homme aangesproken over de speler", zegt algemeen directeur Pierre François in HLN. "Michel zei me dat Roorda voor hem een prioriteit zou zijn geweest, mocht hij coach zijn gebleven van Twente."

Ook de onderhandelingen over de transfer van Yoni Buyens gaan in de goeie richting. Het nieuwe bod van Standard (ruim één miljoen euro) komt in de buurt van de vraagprijs van KV Mechelen. Standard sprak nog niet met Buyens zelf, maar de 23-jarige middenvelder gaf al aan heel graag naar Luik te willen verhuizen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties