Sonck: "Moeilijkste seizoen uit mijn carrière"

Fabian Morren
| 6 reacties
Sonck: "Moeilijkste seizoen uit mijn carrière"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De competiitestart nadert voor Lierse en Wesley Sonck. De kersverse aanvoerder moet het komende seizoen één van de steunpularen van de Pallieters worden.

"Vorig seizoen was wellicht het moeilijkste uit mijn carrière", vertelt Sonck in GvA. "Ik heb er echter veel uit geleerd. Hoe een klasbak als Trond Sollied er bijvoorbeeld zo rustig onder kon blijven en steeds weer geduld opbrengen. En dat heeft geloond. Het was schitterend dat we de scheve situatie uiteindelijk nog recht hebben getrokken."

Wat zijn de ambities van Lierse in het nieuwe seizoen volgens Sonck? "Een zorgeloos seizoen draaien zou mooi zijn", zegt hij. "Dan hebben we onze ambitie waargemaakt. Een degelijke start is daarbij van het grootste belang."

"Ik voel me fysiek ok en pikte al enkele goaltjes mee. Nu komt het er op aan om ook in de competitie de teller snel aan de praat te krijgen... Je kan soms door een stom toeval scoren en dat kan zo bevrijdend werken. Of ik meer druk voel om te moéten scoren bij Lierse? Helemaal niet. Het is gewoon allemaal anders dan bij Club Brugge", aldus Sonck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties