Koster: "Eerste helft te veel door het centrum"

Nico Wieme
| 14 reacties
Koster: "Eerste helft te veel door het centrum"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club won met 4-1 van Qarabag en dat stemde Adrie Koster tevreden. Toch zag de Nederlander nog werkpunten. "Voor de rust probeerden we het te veel door het centrum te forceren. Dat hebben we in de pauze even bijgesteld."

Adrie Koster zag net als de aanwezige toeschouwers Club Brugge goed uit de startblokken schieten. "We ontwikkelden meteen een hoog tempo en binnen de tien minuten stonden we op voorsprong. Nadien gingen we jammer genoeg slordiger spelen en wilden we te veel aanvallen door het centrum. Dat heb ik tijdens de rust even bijgesteld, met een tweede doelpunt tot gevolg."

Na de dubbele voorsprong liet blauw-zwart zich even in slaap wiegen door de Azeri's. "Klopt en dan maken zij uit het niets die 2-1. Qarabag kwam beter in de match, maar met ons derde doelpunt hebben we het tij kunnen keren. Met die 4-1 moeten we in principe de volgende ronde halen. Dit mogen we niet meer weggeven. De match moet nog wel gespeeld worden, maar we staan met één been in de vierde voorronde."

Wat liep er mis bij dat tegendoelpunt? "In die fase van de match plooiden we iets te ver terug. We hadden meer druk naar voor moeten zetten. Laat ons die tegentreffer maar een schoonheidsfoutje noemen."

Bleke Refaelov

Ook Koster had gezien dat Lior Refaelov nauwelijks in de match aanwezig was. "Rafa heeft het zich in de eerste helft moeilijk gemaakt door steeds de bal in het centrum te gaan vragen. Hij mag dat eens doen, maar hij moet zijn momenten weten te kiezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties