Proto: "Nooit meer doelman als beste van Anderlecht"

Proto: "Nooit meer doelman als beste van Anderlecht"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Morgenavond begint de nieuwe competitie met OH Leuven-Anderlecht op het programma. Silvio Proto liet al blijken wat in heel Anderlecht leeft: "Wij willen revanche", aldus de doelman.

En daar kunnen ze bij Anderlecht blijkbaar niet snel genoeg aan beginnen. "Ik ben heel ongeduldig en ook blij dat we morgen er al aan kunnen beginnen", aldus Proto. "Het revanchegevoel leeft sterk in de groep. Ik hoop dat we dat aan iedereen op het veld kunnen laten zien."

De resultaten in de voorbereiding zijn hoopvol, de manier waarop was echter nog niet altijd van hetzelfde niveau. "We hebben tegen ploegen van een hoger niveau gespeeld dan de vorige jaren. Dat is geen garantie, maar heel de groep is wel bijzonder gemotiveerd. Persoonlijk heb ik die derde plaats nog altijd niet verteerd. Ikzelf speelde een goed seizoen, maar ik had liever zelf slecht geacteerd, maar toch kampioen geworden."

Zege nodig tegen OHL
Dat er heel wat jonge spelers bijgekomen zijn, vormt volgens Proto geen probleem. "Je moet er toch één keer aan beginnen. Als die jongens de kwaliteit en de mentaliteit hebben is er geen enkel probleem. Daarbij, ik kan je verzekeren dat al onze spelers van Anderlecht-niveau zijn."

Leuven mag normaal gezien een hapklare brok zijn, maar toch is men beducht voor onderschatting. "Ok, ze komen uit tweede, maar dat is altijd een mogelijk struikelblok. We zijn heel goed ingelicht over de kwaliteiten en gebreken van de ploeg. Daarvoor lopen hier mensen rond die hen helemaal hebben geanalyseerd. We moeten beginnen met een zege. Dat is duidelijk."

Communicatie in het Spaans
Voor zich heeft Proto heel wat nieuw volk lopen met Safari, Odoi en Samuel. Hoe verloopt die communicatie? "Goed, meestal roep ik in het Engels, maar met Samuel spreek ik ook een woordje Spaans. Met hem erbij zullen er misschien minder lange ballen zijn, maar wie speelt, is de taak van de coach. Daar bemoei ik mij niet mee. Ik kan wel zeggen dat Samuel een leuke vent is om mee samen te werken. Hij luistert naar iedereen en pikt alles snel op."

Leiderstypes zijn er echter niet bijgekomen. "Een Zetterberg hebben we inderdaad niet meer in de groep. Maar in het moderne voetbal moet iedereen zijn gedacht kunnen zeggen. Niet één man die praat en tien die luisteren. Dat is ook niet goed."

Proto speelde een bereseizoen, maar hoopt dat ook anderen nu gaan opstaan. "Zelf ga ik proberen weer een goed seizoen te spelen. Om weer speler van het jaar te worden? Nee, bij Anderlecht mag dat niet de doelman zijn. Ik hoop dat verleden seizoen de laatste keer is geweest en dat anderen nu super gaan presteren. Ik ben nog niet helemaal hersteld van die voetblessure, maar het gaat wel de goede kant op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties