Vleminckx: "Doelpunt belangrijk voor vertrouwen"

Nico Wieme
| 17 reacties
Vleminckx: "Doelpunt belangrijk voor vertrouwen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook de Azeri's hebben kennis gemaakt met Björn Vleminckx. De blonde spits van Club scoorde het openingsdoelpunt tegen Qarabag en lag met een verre inworp aan de basis van de 3-1. "Wij zijn tevreden. Alles is naar wens verlopen."

Björn Vleminckx liet in zijn eerste officiële optreden voor Club Brugge al meteen van zich spreken. "We boekten een ruime zege, leden weinig balverlies en ik scoorde. Dat was belangrijk voor mijn zelfvertrouwen. Een spits wordt uiteindelijk op zijn doelpunten afgerekend. Alles is naar wens verlopen. Die 4-1 moet volstaan. Ook in Azerbeidzjan moeten we aanvallend spelen en uitgaan van de eigen kwaliteiten."

Over de tegenstander was de blonde van Puurs veel minder te spreken. "Qarabag deed niets anders dan verdedigen. Normaal gezien komen Nabil Dirar en Lior Refaelov vaak in een één-tegen-éénsituatie, maar doordat hun spitsen kwamen meeverdedigen als extra backs, kregen zij het heel moeilijk."

Toen Qarabag tegen de verwachtingen in de aansluitingstreffer nette, leek Club even van slag. "Die 2-1 bezorgde ons inderdaad een kleine tik, maar we hebben ons nadien goed herpakt. Het tempo ging weer de hoogte in en de Azeri's kraakten."

Volleybal met zus

Met een verre inworp liet Vleminckx Ryan Donk de 3-1 scoren. "Dat ik zover raak bij inworpen is een troef voor Club. Mijn zus speelt volleybal en in de tuin spelen wij vaak wedstrijdjes. Daar heb ik geleerd om zo ver te werpen", grapte de Clubaanvaller nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties