WK 2022 allesbehalve zeker in Qatar

Manuel Gonzalez
| 14 reacties
WK 2022 allesbehalve zeker in Qatar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De FIFA twijfelt eraan om het WK van 2022 in Qatar te organiseren. Het land wordt beschuldigd van omkoping en ook andere extra-sportieve redenen spelen mee.

De voorzitter van de Qatarese en Aziatische voetbalbond Bin Hamman werd onlangs voor het leven geschorst op verdenking van het kopen van stemmen voor zijn kandidatuur als voorzitter van de FIFA en voor de organisatie van het WK van 2022 in Qatar.

Het WK kan Qatar wel alleen ontnomen worden als er voldoende bewijzen gevonden worden voor de corruptie en omkoping. De FIFA gaat dan ook binnenkort starten met een grootschalig onderzoek naar de toewijzing van het WK aan Qatar.

"Toen ik sprak met FIFA-official Theo Zwanziger heb ik hem al verteld dat het onmogelijk is om het WK daar zonder geldige reden weg te halen. Hij weet ook dat er bewijs moet komen om het WK niet in Qatar te houden. Vooralsnog staat het WK nog gewoon gepland voor juni en juli in 2022 in Qatar en dat zal voorlopig ook zo blijven, tenzij het duidelijk wordt dat een WK daar niet mogelijk is", aldus FIFA-voorzitter Blatter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties