Antwerp :"Een nieuwe start van de Great Old"

Dirk Pieters
| 25 reacties
Antwerp :"Een nieuwe start van de Great Old"
Foto: © SC

Ook in de tweede klasse start de nieuwe competitie binnenkort. Voetbalkrant.com sprak steeds met een speler over het nieuwe seizoen. Vandaag laten we Niels Martin aan het woord voor Antwerp. De voorstellingen gebeuren in willekeurige volgorde.

Was je tevreden over je vorige seizoen en werd de doelstelling behaald?

Ik was tevreden over de speelminuten die ik heb gekregen maar ik weet dat ik nog veel beter kan en daar moet ik aan blijven werken. Als ploeg kon het vorig seizoen wel beter. Onze prestaties hadden teveel hoogtes en laagtes, maar we hadden een zeer jonge groep en dan is het moeilijk om een heel seizoen op hoog niveau te blijven presteren.

Hoe is de voorbereiding verlopen tot nu toe ?

Onze voorbereiding is goed verlopen. We hadden enkele gemakkelijke tegenstanders, maar ook enkele zeer goede ploegen met Getafe, Hearts en KV Mechelen . Ik denk dat we best tevreden mogen zijn over onze resultaten in de voorbereiding, maar het blijven natuurlijk maar vriendenmatchen. Mijn voorbereiding liep iets minder goed. Ik sukkelde met een blessure aan de voet, maar ik hoop dat ik snel weer helemaal fit ben.

Is de ploeg versterkt ten opzichte van vorig seizoen?

Ik denk dat de kern vooral breder is geworden en er zo meer opties zijn in de ploeg. Zoiets kan alleen maar positief zijn voor de resultaten. We hebben nog even tijd, maar de laatste dagen ging alles in een stroomversnelling met transfers. Er kan nog veel gebeuren de volgende weken, maar spelers als Tosin Dosunmu, Theo Defourny en Dunkovic zullen zeker een meerwaarde zijn.

Wat is misschien wel de beste transfer van de club/ welke uitgaande speler gaan jullie het hardste missen?

De uitgaande speler die we het hardste gaan missen is duidelijk Emmerik Devriese. Hij heeft vorig seizoen bewezen hoe belangrijk hij was voor de ploeg. Van de inkomende transfers kan ik nog niet veel zeggen. Er is alvast wel heel veel ervaring en kwaliteit bijgekomen. Toch blijft het altijd afwachten wie meteen zijn draai kan vinden in het elftal.

Wat zijn de verwachtingen van dit seizoen?

Ik denk dat we de lat meteen hoog moeten leggen en meespelen voor de prijzen. Maar dat zijn zorgen voor later. Onze competitiestart zal heel belangrijk zijn. Nadien kunnen we zien hoever we geraken.

Wie is volgens jou de titelkandidaat en welke ploeg zal het moeilijk krijgen om zich te redden?

Ik denk dat er veel kandidaten zijn voor promotie, maar dat is elk jaar zo. Ik denk dat het onmogelijk is om ploegen aan te duiden. Zowel Waasland Beveren als Charleroi maken veel kans, maar ook andere ploegen kunnen zeker verrassen in de tweede klasse.

Wie zal de topschutter worden voor het nieuwe seizoen?

Kevin Oris was er vorig jaar al redelijk dicht bij en ook dit seizoen zal hij hoog eindigen.

Welke ploeg zal de revelatie worden van het nieuwe seizoen?

Visé zie ik wel hoog eindigen. Ook zij willen zo snel mogelijk naar eerste, maar de druk zal daar ook voelbaar worden en dat is niet altijd gemakkelijk.

Prognose Voetbalkrant.com: 3de plaats

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties