Interview Smolders: "Einde carrière is nog ver weg"

Melissa Maes
| 5 reacties
Smolders: "Einde carrière is nog ver weg"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Tim Smolders is bij AA Gent een van de eindecontractspelers en hij kreeg tot op heden geen nieuw contractvoorstel. Trainer Trond Sollied wil dat de middenvelder in de Arteveldestad blijft. Wat is de Gentse club van plan met de nummer zeven?

Het leek er sterk op dat Tim Smolders in zijn laatste seizoen bij AA Gent op een zijspoor zou belanden. Niets is minder waar, want Trond Sollied wil dat de middenvelder blijft. Onze redactie had een goed gesprek met de dertigjarige sterkhouder van blauw-wit.

“Leuk om vertrouwen te krijgen”
“Ik vind het leuk om vertrouwen te krijgen van de trainer. Dat ik van de club weg mag is minder positief om te horen. Tot op de dag van vandaag heb ik nog geen voorstel gekregen van Gent. Het is afwachten wat er de volgende dagen en weken gaat gebeuren.”

De club wil spelers rond de dertig jaar enkel nog eenjarige contracten aanbieden. “Ik ga daar niet over oordelen. Ik moet alle opties overwegen. De twee partijen moeten gelukkig zijn om een akkoord te hebben. Ik hoop dat we eruit kunnen raken, want ik ben hier graag.”

Smolders kreeg ondertussen al een aanbod van Bergen. “Dat is een ander niveau dan Gent, maar Bergen heeft een mooi project. Zij hebben me een interessant voorstel gedaan. Het is aan mij om daarover na te denken. Ik ga me er verder niet over uitspreken.”

“AA Gent heeft alles om het te maken”
Aan het einde van vorig seizoen ging het niet goed bij de Buffalo’s. Geen enkele winst in de play-offs en ook tussen de spelers was er wrijving. “Nu is er een nieuwe wind. Iedereen start opnieuw van nul en dan ga je verdraagzamer met elkaar om.”

“Ik ben gelukkig in Gent. Het is een goede groep en we hebben alles om het hier te maken. Er komt ook een nieuw stadion en we hebben supporters die achter ons staan. Met dat alles kan Gent een fantastische club worden, dat is het nu eigenlijk al.”

Een fantastische club, maar het zit een seizoen zonder Europees voetbal. “Dat is jammer, want Europese duels hebben altijd iets speciaals. Het zijn de mooiste matchen die je onthoudt. Ook voor de fans: grote ploegen komen op bezoek en als je die dan thuis eens pijn kan doen, dan geeft dat een boost voor de rest van het seizoen.”

“Einde carrière is nog ver weg”
Volgende week viert Smolders zijn 31ste verjaardag. “Ik kijk nog niet terug, maar nog steeds vooruit. Ik hoop nog enkele mooie stappen te zetten met Gent of ergens anders. Er zijn uiteraard altijd dingen die me bijblijven. Zoals met Charleroi op Anderlecht winnen, ik heb op Barcelona gespeeld, enkele keren de Beker gewonnen, kampioen gespeeld, .. .”

“Het einde van mijn carrière is nog ver weg. Bij medische testen heb ik nog eens bewezen dat ik bij de beste van de groep behoor. Mijn recuperatie is absoluut geen probleem. Ik ga wel hout vasthouden, maar tot nu toe was ik weinig geblesseerd en dat mag nog even zo blijven.”

Smolders heeft geen reputatie van veel uitgaan en let dus goed op zijn levensstijl. “Dat is een investering vanaf als je prof bent. Als je van je 18 tot je 25 niet geleefd hebt als een prof, dan bekoop je dat op je dertigste. Ik denk dat ik nu de vruchten pluk van al die jaren beroepsvoetballer te zijn. Nu kan ik niet anders meer, ik doe alles voor mijn sport.”

“Voetbal blijft evolueren”
Smolders draait al meer dan tien jaar mee in het professionele voetbalmilieu. Wat zijn de grootste veranderingen? “Er wordt nu veel gewerkt met hartslagmeters en nieuwe toestellen. De medische begeleiding is beter. Nu zijn ook alle velden van de eersteklassers goed, zelfs de trainingsvelden zijn in orde. Ook de plannen voor nieuwe stadions zijn zeker een verbetering.”

“Ik ben er ook van overtuigd dat we nu een goeie lichting hebben bij de nationale ploeg. Als je ziet waar al die mensen nu spelen. In 1986 hebben ze het toch ook maar gedaan, maar dat voetbal kan je niet meer vergelijken. Zij denken nog van wel, maar het voetbal blijft evolueren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties