Buffel: “Waarom werd er in de eerste helft niet ingegrepen?“

Maarten Verhoeven
| 16 reacties
Buffel: “Waarom werd er in de eerste helft niet ingegrepen?“
Foto: © SC

Thomas Buffel startte tegen Maccabi Haifa op de bank en zag dat Genk het moeilijk had. Buffel hoopt tegen zijn ex-team Cercle Brugge wel te mogen starten.

Thomas Buffel kwam nog even terug op het vertrek van Vercauteren. “Het was al langer duidelijk dat hij weg ging, maar het was nog wachten op welk moment dat ging gebeuren. Ik had wel een vermoeden dat hij na de heenwedstrijd al ging vertrekken. Ik denk dat hij het ook al eerder wist, want zijn vlucht was geregeld”, vertelt Buffel aan onze redactie.  

“Ik heb zoiets nooit eerder meegemaakt”, geeft Buffel toe. “Hij kon blijkbaar niet verder werken in deze situatie. Bij zijn afscheid heeft hij de spelersgroep nog bedankt en heeft hij ons succes gewenst voor de toekomst.”

Pierre Denier en Hans Visser nemen het roer voorlopig over. “We weten al langer hoe ze werken”, zegt Buffel. “Het werk dat Vercauteren leverde was goed, dus moeten we nu niet alles compleet veranderen.”

Beschamende eerste helft

Genk had het vooral in de eerste helft moeilijk tegen Maccabi Haifa, maar wist uiteindelijk toch nog een redelijke uitgangspositie te verwerven voor de terugwedstrijd. “Ik vind het raar dat er niet werd geanticipeerd toen het in de eerste helft zo slecht ging. Het had 4-0 of 5-0 kunnen zijn. We moesten iets aanpassen, maar er werd niet ingegrepen. Door het goede resultaat werd er uiteindelijk niet al te zwaar getild aan de beschamende eerste helft.”

Buffel stond dit seizoen nog niet vaak in de basis. “Ik stel me daar vragen bij. Ook andere spelers vragen zich af hoe het komt dat ik niet speel. Ik had een goede voorbereiding. Tijdens de eerste helft tegen Lyon, wat toch een echte test was, speelde ik heel goed. In het verleden had ik ook bijna alles gespeeld onder Vercauteren.”

Misschien krijgt Buffel tegen zijn ex-ploeg Cercle opnieuw een kans vanaf het begin. “Het is leuk om er terug te keren. De contacten met de spelers slijten na enige tijd wel, maar ik heb er een leuk jaar gehad en heb bij Cercle nog in de jeugd gespeeld. Ik ken er nog heel wat mensen.”

“Het is voor ons een belangrijke wedstrijd, al valt ze niet te vergelijken met de match van dinsdag. We moeten blijven meedoen bovenin en aansluiting houden bij de eerste plaatsen.” Dinsdag volgt dan die cruciale terugwedstrijd tegen Maccabi Haifa. “Het zal afwachten worden hoe we het weekend verteren. Onze kern is smal en we hebben al enkele blessures”, besluit de rechterflank van de Genkenaars.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties