Denier: "Krampachtigheid moet uit het team"

Fabian Morren
| 35 reacties
Denier: "Krampachtigheid moet uit het team"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Pierre Denier staat voor zijn belangrijkste opdracht ooit als interim-coach van Racing Genk. De man die de Limburgse club al vaker depanneerde, moet Genk nu naar de Champions League proberen te loodsen.

Fabian Morren vanuit Genk

"Hier mag je maar één keer in de zoveel jaar van proeven. Het is een unieke kans. De laatste keer dat we de poules haalden, was in 2002", herinnert Denier zich, die uiteraard er toen ook al bij was.

Krampachtig
Denier weet dus waarover hij spreekt. Hoe belangrijk de Champions League bijvoorbeeld is, voor spelers en club. "De poules halen is goed voor de ontwikkeling van de spelers en financieel doet Genk een enorme zaak. Gelukkig hebben we de terugwedstrijd vorige week nog kunnen redden. Morgen zullen we anders voor de dag moeten komen om te kunnen winnen."

Winnen moet, al volstaat een 1-0 wel. Genk verloor vorige week met 2-1 bij Maccabi Haifa. Vooral de eerste helft was dramatisch. "De krampachtigheid moet eruit", analyseert de coach. "Wellicht heeft het ook met het belang van de wedstrijd te maken. De spelers spelen te verkrampt. Daaraan zie je dat ze nog niet volgroeid zijn."

Slechte defensie
Genk presteert eigenlijk al het hele seizoen ondermaats. De trainerswissel kwam op een erg ongelegen moment. "Onrechtstreeks speelt het vertrek van Vercauteren mee in de hoofden van de spelers", geeft Denier toe. "We komen nog niet in het ritme van het voorbije seizoen. Onze prestaties waren niet denderend. Kijk maar naar de wedstrijden tegen Lierse, Belgrado en Zulte Waregem. Toch denk ik dat we met een goed resultaat gelanceerd kunnen zijn."

Je kan de Israëliërs niet verwijten dat ze niet eerlijk zijn. Een journalist had het op de persconferentie over de zwakke defensie van Maccabi. "Die trok op niks", zei hij. Liggen daar de mogelijkheden voor Genk? "Ik wil het niet over hun zwakke punten hebben met de pers", reageert Denier. "Dat is iets voor de bespreking met mijn spelers. Ik verwacht een heel sterke tegenstrever."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties